50 dkg orsó száraztészta
-25-30 dkg főtt,füstölt prágai sonka
-2 evőkanál zsemlemorzsa
--1 vöröshagyma
-10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg tejföl
-10 dkg vaj
- 5 tojás
-só,bors
a hagymát apróra vágjuk és a fele vajon megfonnyasztjuk
-ha szép aranybarna szint kap levesszük a tüzről és a szintén felkockázott sonkával összekeverjük
-a tésztát enyhén sós vizben fogkeményre főzzük
-leszürjük alóla a vizet ,lecsepegtetjük és összekeverjük a hagymás sonkával
-egy tüzálló tálat vagy tepsit kivajazunk,a zsemlemorzsával körbeszorjuk
-a tojásokat szétválasztjuk a tojássárgáját a tejföllel +reszelt sajtal kikeverjük
-sóval ,borssal füszerezzük
-beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket
-a tojásos krémet a tésztára öntjük,összekeverjük,majd a sütötálba öntjük
-a maradék vajat a tetejére kockázzuk
-előmelegitett sütőben 200 fokon 30 perc alatt összesütjük
- tálalás előtt kicsit állni hagyjuk,hogy könnyebben szeletelhetö,kockánként kiszedhetö legyen
A száraz összetevőket összekeverem, és utána öntöm a tejet a belekevert margarinnal.
Elkészítési idő: 1 óra1. A vajban lepirítjuk a metéltre vágott gombát, majd beletesszük a sonkát, a cukrot, a hagymasót, a borsot, a ketchupot és összeforraljuk. 2. A makarónit sós vízben kifőzzük,...
Elkészítési idő:A túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták...
Elkészítési idő: