menu

Családireceptkönyv.hu

Púderkiflik


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1kg liszt
-20 dkg zsir
-3 dl tejföl
-3 evőkanál kristálycukor
-2 dl tej
-50 g élesztő
-1/2 mokkáskanál só
-1 zacskó vaniliás cukor
-15 dkg porcukor a szóráshoz
Töltelék
lekvár tetszés szerint ( szikva,barack )

Elkészítés:


-2 dl tejbe 1 evőkanál cukrot teszünk,meglangyositsuk, felfutattjuk benne az élesztőt
-a lisztet beleszórjuk egy tálba,közepébe egy kis lyukat vájunk,abba a tejfölt,a zsirt,2 evőkanál cukrot ,egy fél mokkáskanál sót és a felfutattott élesztős tejet
-puha tésztát gyúrunk
-1/2 óráig kelesztjük ,letakarva
-ezután 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk
-a korongok felébe egy mokkáskanál lekvárt teszünk,majd ráhajtjuk a másik felét ( én miután ráhajtottam villa segitségével megnyomkodtam ,hogy ne folyjon ki a lekvár )-
- kifli formába,kagyló formába készitettem
-volt amielyiket lekentem tojássárgájával volt amelyiket nem
-15-20 perc alatt világos szinüre sütjük
-hagyjuk kihűlni ,a kifliket ,végül porcukorba forgatjuk de lehet porcukor nélkül is ...finom

-

Púderkiflik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Woopie Pie recept
Woopie Pie recept

Előmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kekszek
Diós kekszek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rizskoch
Rizskoch

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk