-1 kg sertéstarja
-1 kg burgonya
-2-3 paradicsom
-2 paprika
-2 fej hagyma
-1 nagy doboz tejföl
-kevés fűszerpaprika
-reszelt sajt
só,bors ,szalonna
-a húst alaposan befűszerezzük
-a burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk
-a paprikát +paradicsomot felszeleteljük
-a hagymát karikázzuk
-a tejfölt sózzuk,és a pirospaprikával elkeverjük
-egy nagyobb jénait kiolajozunk -a hozzávalókat lerétegezzük,
-burgonya,só, zöldségek
--,hús ,zöldségek, burgonya só ,paprikás tejföl
-a tetejére lehet kakastaréj-szalonnát is rakni
-forró sütöbe toljuk ,lefedjük 1 órán keresztűl pároljuk,aztán levesszük a fóliát
- megszorjuk reszelt sajttal és készre sütjük
A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: KözepesA hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű