-- 2 kg krumpli ( burgonya)
--10- 12 db kemény tojás
--20 dkg füstölt kolbász
--500 g 20 % tejföl
--200 ml főzőtejszín
--só ,bors
--6-8 szelet bacon szelet
--A krumplikat meghámozzuk, és 1 mm vastag szeletekre vágjuk. -Fontos, hogy minden szelet egyforma vastag legyen, nyilván nem probléma.ha kevés eltérés van
- A tojásokat felkarikázzuk,
A kolbászt felkarikázzuk kevés zsiron kevéssé megpiritjuk ,A zsirt beleöntjük a tejfölbe.a tejszinnel együtt
--Összerakási módja a szokásos, nyers burgonya karikák, kolbász és tojás karikák, só, majd a réteget vékonyan lefedjük a tejszínes tejföllel.
- Minden réteggel így járunk el. . Az utolsó burgonya réteget a maradék tejföllel lefedjük, igyekezzünk úgy tenni ezt, hogy sehol ne látszódjék ki a krumpli. Én baconnel fedtem be
- lefedtem fóliával és 160 fokos sütőben 50 percig sütöttem majd eltávolitottam a fóliát és még 25-30 percig piritottam .
Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát. 2. lépés 2. lépés képe Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst és a kölest megfőzni. A hagymát megdinsztelni erre rátenni a kézzel- aprítóval összetört csicseriborsót. Fűszerezni sóval, borssal, fokhagymával, piros paprikával. A kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a füstölt tarjájával együtt margarinon, és a szójaszószon megpárolom, majd hozzá adom a pulykamellet, és együtt párolom a hús kifehéredéséig, megszórom az újhagymával,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű