-1 kg sertéskaraj
-2 ek sertészsír
-10 dkg liszt
-1 kk őrölt bors
-2 kk őrölt pirospaprika
-4 gerezd fokhagyma
-1 darab húsos zőldpaprika paprika
-só
-A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és lisztbe mártott hússzeletek mindkét oldalát átsütjük rajta.
-Amikor mind kisült, lehúzzuk a zsírt a tűzről, belekeverjük az őrölt borsot és a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel.
-Visszapakoljuk a paprikás lébe a hússzeleteket, mellédobjuk a fokhagymát és a felkarikázott húsos paprikát.
- Fedő alatt kb fél órát pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik oldalukon egyben maradjanak. A húst enyhén kiverjük, sózzuk, és megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 220 fokra előmelegítjük, A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. (Kevés sót használjunk mert maga a sajt is sós.) Az olvasztott vajat egy nagy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű