-1 kg sertéskaraj
-2 ek sertészsír
-10 dkg liszt
-1 kk őrölt bors
-2 kk őrölt pirospaprika
-4 gerezd fokhagyma
-1 darab húsos zőldpaprika paprika
-só
-A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és lisztbe mártott hússzeletek mindkét oldalát átsütjük rajta.
-Amikor mind kisült, lehúzzuk a zsírt a tűzről, belekeverjük az őrölt borsot és a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel.
-Visszapakoljuk a paprikás lébe a hússzeleteket, mellédobjuk a fokhagymát és a felkarikázott húsos paprikát.
- Fedő alatt kb fél órát pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es pohárba 3/4-ig étolajat öntök, majd ken...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. --Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. - A visszamaradt zsiradékon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA gombát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk és erősen fűszerezzük. Elkészítjük a fűszervajat. Az összetevőket simára kikeverjük, majd egy tégla alakot formázunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült húshoz A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hű...
Elkészítési idő: 110perc Nehézség: Nehéz