menu

Családireceptkönyv.hu

Rozsdás hús


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg sertéskaraj
-2 ek sertészsír
-10 dkg liszt
-1 kk őrölt bors
-2 kk őrölt pirospaprika
-4 gerezd fokhagyma
-1 darab húsos zőldpaprika paprika
-só

Elkészítés:


-A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és lisztbe mártott hússzeletek mindkét oldalát átsütjük rajta.
-Amikor mind kisült, lehúzzuk a zsírt a tűzről, belekeverjük az őrölt borsot és a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel.
-Visszapakoljuk a paprikás lébe a hússzeleteket, mellédobjuk a fokhagymát és a felkarikázott húsos paprikát.
- Fedő alatt kb fél órát pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Rozsdás hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

1.A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. 2.A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva
Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva

A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós karaj
Lecsós karaj

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy leheletnyi olajjal kisütjük. A pörcöket egy tányérra félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsoz...

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: maria
Toltot paprika
Toltot paprika

a parikakat kicsumazzuk ,a daralt hust befuszerezzuk es hozza keverjuk a az elofozott rizst majd betoltjuk a parikakba a paprikakat megszurkaljuk es fazekba rakjuk felontjuk viz...

Elkészítési idő: 75perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk