-15 dkg füstölt tarja,
-15 dkg füstölt kolbász,
-4 dkg rizs,
-80 dkg savanyú káposzta,
-8 dkg zsír,
-3 dl tejföl, ,vagy 200 ml ( kis doboz ) főzőtejszín
-1 fej vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-só, törött bors
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt ,megszórjuk, egy kis törött borssal , és , gyakori keverés közben pirítjuk
Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk.
Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből.
A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük , majd hozzáadjuk a pirított kolbászt ,füstölt tarja keveréket , és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is .
-Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk. Ha szükséges még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak, és kissé zsírosnak kell lennie
A csirkeaprólékot és a zöldségeket alaposan mossuk meg. Zsiradékon, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk meg a csirkeaprólékot, ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsit felengedett karfiolt kisebb darabokra vágjuk, a bbq szósszal és az olívaolajjal bepácoljuk, míg felmelegszik a sütő 200°-ra. Utána betesszük tepsire, elegyengetve, és kb....
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsd meg és vágd a fentiek szerint Forrósítsd egy lábasban zsírt, forgasd át rajta néhány szó a megpucolt fel karikázott újhagymát, És a tűzről levéve add hozzá...
Elkészítési idő: 1/2 ora Nehézség: KönnyűElkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: Könnyű