menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposzta leves


Írta:

Elk. idő: 30
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-15 dkg füstölt tarja,
-15 dkg füstölt kolbász,
-4 dkg rizs,
-80 dkg savanyú káposzta,
-8 dkg zsír,
-3 dl tejföl, ,vagy 200 ml ( kis doboz ) főzőtejszín
-1 fej vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-só, törött bors

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt ,megszórjuk, egy kis törött borssal , és , gyakori keverés közben pirítjuk
Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk.
Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből.
A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük , majd hozzáadjuk a pirított kolbászt ,füstölt tarja keveréket , és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is .
-Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk. Ha szükséges még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak, és kissé zsírosnak kell lennie

Savanyú káposzta leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkebecsinált leves
Csirkebecsinált leves

A csirkeaprólékot és a zöldségeket alaposan mossuk meg. Zsiradékon, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk meg a csirkeaprólékot, ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karfiolkrémleves (SK)
Karfiolkrémleves (SK)

A kicsit felengedett karfiolt kisebb darabokra vágjuk, a bbq szósszal és az olívaolajjal bepácoljuk, míg felmelegszik a sütő 200°-ra. Utána betesszük tepsire, elegyengetve, és kb....

Elkészítési idő: 3/4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kristof
Zsenge Tavaszi Zöldségeves
Avatar Nina Kedvelnék
Zsenge Tavaszi Zöldségeves

A zöldségeket tisztítsd meg és vágd a fentiek szerint Forrósítsd egy lábasban zsírt, forgasd át rajta néhány szó a megpucolt fel karikázott újhagymát, És a tűzről levéve add hozzá...

Elkészítési idő: 1/2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)

Elkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...

Elkészítési idő: kb.: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk