Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposzta leves


Írta:

Elk. idő: 30
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-15 dkg füstölt tarja,
-15 dkg füstölt kolbász,
-4 dkg rizs,
-80 dkg savanyú káposzta,
-8 dkg zsír,
-3 dl tejföl, ,vagy 200 ml ( kis doboz ) főzőtejszín
-1 fej vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-só, törött bors

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt ,megszórjuk, egy kis törött borssal , és , gyakori keverés közben pirítjuk
Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk.
Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből.
A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük , majd hozzáadjuk a pirított kolbászt ,füstölt tarja keveréket , és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is .
-Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk. Ha szükséges még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak, és kissé zsírosnak kell lennie

Savanyú káposzta leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Paprikás csirke leves (Ízőrzők Kunhegyes)
Paprikás csirke leves (Ízőrzők Kunhegyes)

A megtisztított vöröshagymát feldaraboljuk. Egy leveses fazékban megolvasztunk két fakanálnyi zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Közben a paprikát, paradicsomot és zellergum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Korhelyleves
Korhelyleves

Szalonnát pirítani, ebbe vöröshagymát dinsztelni. Beletenni lisztet, rántást készíteni. Aztán víz, káposzta (apróra vágva), bors, kömény, babérlevél, só, virsli. A végén mehet bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Frissítő citromos karalábéleves
Frissítő citromos karalábéleves

A karalábét, a sárgarépát és a fehérrépát kockára, a halványító zellert picit vastagabb csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Paradicsom leves, galuskával
Avatar Nusika Kedvelnék
Paradicsom leves, galuskával

A lisztből ,olajon sötét (kb.mint a kenyér héja) rántást készítünk, közben a paradicsom konzervet egy nagyobb bögrében hideg vízzel elkeverjük. Amikor a rántás készen van a hideg...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk