-15 dkg füstölt tarja,
-15 dkg füstölt kolbász,
-4 dkg rizs,
-80 dkg savanyú káposzta,
-8 dkg zsír,
-3 dl tejföl, ,vagy 200 ml ( kis doboz ) főzőtejszín
-1 fej vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-só, törött bors
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt ,megszórjuk, egy kis törött borssal , és , gyakori keverés közben pirítjuk
Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk.
Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből.
A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük , majd hozzáadjuk a pirított kolbászt ,füstölt tarja keveréket , és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is .
-Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk. Ha szükséges még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak, és kissé zsírosnak kell lennie
A megtisztított vöröshagymát feldaraboljuk. Egy leveses fazékban megolvasztunk két fakanálnyi zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Közben a paprikát, paradicsomot és zellergum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát pirítani, ebbe vöröshagymát dinsztelni. Beletenni lisztet, rántást készíteni. Aztán víz, káposzta (apróra vágva), bors, kömény, babérlevél, só, virsli. A végén mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét, a sárgarépát és a fehérrépát kockára, a halványító zellert picit vastagabb csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből ,olajon sötét (kb.mint a kenyér héja) rántást készítünk, közben a paradicsom konzervet egy nagyobb bögrében hideg vízzel elkeverjük. Amikor a rántás készen van a hideg...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: Nehéz