60 dkg füstölt hús (ízlés szerinti)
30 dkg bab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
3-4 burgonya
felaprított petrezselyemzöld
3 babérlevél
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és fűszerezzük, fedő alatt főzzük. A meghámozott, felaprított zöldségeket akkor tesszük a levesbe, amikor a bab már majdnem puha. Mikor elkészült hozzáadjuk az ecetet és már kínálhatjuk is. Tejfölt, csípős paprikát, lila hagymát kínálhatunk mellé.1
Káposzta torzsáját kivesszük, leveleit laskára vágjuk. Burgonyát és a húsos szalonnát felkockázzuk. Virsliket felkarikázzuk. Kevés olajon átpirítjuk a virslikarikákat, kiszedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mosott velőscsontokat egy nagy fazékban feltesszük hideg vízben főni. Ha felforrt a csont vize, lehabozzuk. Megpucoljuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. Beletesszük a zöldségek...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott húst és néhány percig kevergetve sütjü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes