-4 evőkanál sertészsír
-8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
-10 csipet só
- 5 csipet bors (őrölt)
5 csapott evőkanál búzaliszt (BL 55)
A RAGUHOZ
-1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 150 g - császár húsos szalonna
--2 csipet bors (őrölt)
--1 teáskanál ételízesítő
--150 g zöldborsó ( lehet konzerv is )
--200 ml bor (fehér, száraz)
kevés aprított petrezselyemzöld
A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készítheti akár tarjából is.
--A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.
-A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,fokhagymát és pár percig együtt sütjük.
-A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.
-Hozzáadjuk a zöldborsót és a szeleteket
-, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. majd készre főzzük.
-Általában tálaláskor a sült hússzeletekre szokták halmozni a ragut. Én mindig beleteszem a húst a raguba, mert a karaj amúgy is szárazabb, így jobban össze főnek az ízek és puhább a hús
A hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénai...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes