-4 evőkanál sertészsír
-8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
-10 csipet só
- 5 csipet bors (őrölt)
5 csapott evőkanál búzaliszt (BL 55)
A RAGUHOZ
-1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 150 g - császár húsos szalonna
--2 csipet bors (őrölt)
--1 teáskanál ételízesítő
--150 g zöldborsó ( lehet konzerv is )
--200 ml bor (fehér, száraz)
kevés aprított petrezselyemzöld
A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készítheti akár tarjából is.
--A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük alufóliával.
-A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,fokhagymát és pár percig együtt sütjük.
-A szalonnás hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük fehérborral.
-Hozzáadjuk a zöldborsót és a szeleteket
-, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel. majd készre főzzük.
-Általában tálaláskor a sült hússzeletekre szokták halmozni a ragut. Én mindig beleteszem a húst a raguba, mert a karaj amúgy is szárazabb, így jobban össze főnek az ízek és puhább a hús
1. Kevés olajon a vöröshagymát kicsit megdinsztelem, a zsemlét vízbe áztatom és kinyomkodom. 2. A húshoz keverem a fűszereket, a kétféle hagymát, a zsemlét, 1 tojást és összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, vastag erezetét elvékonyítjuk. 2. A többi káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készíth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is. Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű