30 dkg darált hús
-2 szikadt zsemle
-2 dl tej
-1 tojás
-3 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-1 teás kanál mustár
-bors ,só
-5 dkg vaj
-kevés liszt( 1 kanál)
-5 dl sör
-kevés ételízesitő
a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk
-mindent összekeverünk
-egy tűzálló tálat kivajazunk
-aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk
-alufóliával lefedjük
-kb. 15 percig sütjük
-ráöntjük a sört és még 1/2 órát pároljuk
-eltávolitjuk a fóliát és szép pirosra sütjük ( kb 15 perc )
A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belülbelül megsózzuk, és állni hagyjuk. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. A zsemléket hideg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával íze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézSzép nagy, harsány zöld kelkáposzta leveleket szedjük le és forrázzuk le őket. A káposzta megmaradt részeit vágjuk apróra. Készítsünk tölteléket a darált húsból, a tojásból,a főtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű