30 dkg darált hús
-2 szikadt zsemle
-2 dl tej
-1 tojás
-3 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-1 teás kanál mustár
-bors ,só
-5 dkg vaj
-kevés liszt( 1 kanál)
-5 dl sör
-kevés ételízesitő
a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk
-mindent összekeverünk
-egy tűzálló tálat kivajazunk
-aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk
-alufóliával lefedjük
-kb. 15 percig sütjük
-ráöntjük a sört és még 1/2 órát pároljuk
-eltávolitjuk a fóliát és szép pirosra sütjük ( kb 15 perc )
Hagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kiklopfoljuk. Majd leitatjuk papírral róla a nedvességet. Ízles szerint borsozzuk. Majd megkenjük a piros arany és az csípőspaprika keverékével. Hagyhatjuk kicsit álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktába a húst, a fagyasztott zöldségeket, a hagymát, burgonyát, a zöldségmixet, paprikát beletesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a borsot. Lezárjuk és a legkisebb gázrózsa le...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: Könnyűa sárgarépát a fehérrépát az almát megtisztítjuk majd apró darabokra vágva feltesszük főni...hozzáadunk sót ízlés szerint beletesszük a babér levelet és az őrölt borsot...és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű