30 dkg darált hús
-2 szikadt zsemle
-2 dl tej
-1 tojás
-3 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-1 teás kanál mustár
-bors ,só
-5 dkg vaj
-kevés liszt( 1 kanál)
-5 dl sör
-kevés ételízesitő
a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk
-mindent összekeverünk
-egy tűzálló tálat kivajazunk
-aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk
-alufóliával lefedjük
-kb. 15 percig sütjük
-ráöntjük a sört és még 1/2 órát pároljuk
-eltávolitjuk a fóliát és szép pirosra sütjük ( kb 15 perc )
A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik...
Elkészítési idő: 30-40-perc Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A lila hagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA juhtúrót petrezselyemzölddel, pirított szalonnával, dióval, fokhagymával és borssal összekeverjük. El is készült a töltelék. Hegyes, éles késsel üreget vágunk a bordába, megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, sóval, vegetával, babér levéllel puhára fözzük. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és ugy kötjük össze, hogy a bőre legyen kifelé. Beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű