--1,5 kg hátsó csülök
--6-8 gerezd fokhagyma
--1 fej vöröshagyma
--10 szem fekete bors
--1 kávéskanál köménymag
--só ízlés szerint
-1 evőkanál sertéssült fűszer
--2 evőkanál zsír
--3 dl sör
KÖRETHEZ
--1,5 kg krumpli
--2 teáskanál ételízesítő
--1 kávéskanál pirospaprika ,,,
---A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
--A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
--Egy tepsit zsírral kikenünk.
- A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük.
-A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
-A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
--240 fokra melegített sütőbe tesszük.
-- Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk.
-- Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.....
A hagymát kockára fölvágjuk és az étolajon elkezdjük piritani. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor hozzáadjuk a kockára fölvágott szalonnát és a fölvágott fokhagymát tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják. A császárszalonnát ízlés szerinti kockákra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű