--1,5 kg hátsó csülök
--6-8 gerezd fokhagyma
--1 fej vöröshagyma
--10 szem fekete bors
--1 kávéskanál köménymag
--só ízlés szerint
-1 evőkanál sertéssült fűszer
--2 evőkanál zsír
--3 dl sör
KÖRETHEZ
--1,5 kg krumpli
--2 teáskanál ételízesítő
--1 kávéskanál pirospaprika ,,,
---A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
--A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
--Egy tepsit zsírral kikenünk.
- A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük.
-A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
-A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
--240 fokra melegített sütőbe tesszük.
-- Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk.
-- Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.....
1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Közepes1. A húst kiklopfoljuk és mindegyik felét bekenjük a fent leírt fűszerkeverékkel. 2. Egymásra rakjuk, fóliával letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszüzet lehártyázom. Kisebb darabokra vágom. Az összedarabolt húsra teszek friss rozmaringot, megszórom a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverem és hagyom egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes