--1,5 kg hátsó csülök
--6-8 gerezd fokhagyma
--1 fej vöröshagyma
--10 szem fekete bors
--1 kávéskanál köménymag
--só ízlés szerint
-1 evőkanál sertéssült fűszer
--2 evőkanál zsír
--3 dl sör
KÖRETHEZ
--1,5 kg krumpli
--2 teáskanál ételízesítő
--1 kávéskanál pirospaprika ,,,
---A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
--A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
--Egy tepsit zsírral kikenünk.
- A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük.
-A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
-A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
--240 fokra melegített sütőbe tesszük.
-- Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk.
-- Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.....
1. A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, megforgatjuk lisztben, majd kevés olajban a fűszerekkel együtt megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott krumplit,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük. Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindennek a kulcsa a bevagdosás Első lépésként alaposan át kell mosni a malacot, majd be kell vagdosni a bőrét. Arra figyeljünk, hogy csak a bőrt vágjuk, a zsírt már ne érje a pen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz