--1,5 kg hátsó csülök
--6-8 gerezd fokhagyma
--1 fej vöröshagyma
--10 szem fekete bors
--1 kávéskanál köménymag
--só ízlés szerint
-1 evőkanál sertéssült fűszer
--2 evőkanál zsír
--3 dl sör
KÖRETHEZ
--1,5 kg krumpli
--2 teáskanál ételízesítő
--1 kávéskanál pirospaprika ,,,
---A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
--A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
--Egy tepsit zsírral kikenünk.
- A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük.
-A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
-A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
--240 fokra melegített sütőbe tesszük.
-- Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk.
-- Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.....
Bő fokhagymával és vörös hagymával zsiradékon pirítsd le a fel kockázott húst, én sertésszűz pecsrnyét használtam ennek nem kell sok idő fehéredésig majd fűszerezd só, bors, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A hagymát apróra vágjunk,az olajban üvegesre pároljuk,rátesszük a csíkokra vágott húst,én hagyom párolni,hogy levet engedjen,majd beletesszük a törött borsot ,vegetát, majorannát,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalukat elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű