--1,5 kg hátsó csülök
--6-8 gerezd fokhagyma
--1 fej vöröshagyma
--10 szem fekete bors
--1 kávéskanál köménymag
--só ízlés szerint
-1 evőkanál sertéssült fűszer
--2 evőkanál zsír
--3 dl sör
KÖRETHEZ
--1,5 kg krumpli
--2 teáskanál ételízesítő
--1 kávéskanál pirospaprika ,,,
---A csülköt a fűszerekkel, hagymákkal enyhén sós vízben előfőzzük 90 percig.
--A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A héját lehúzzuk, majd négybe vágjuk.
--Egy tepsit zsírral kikenünk.
- A krumpli gerezdeket a tepsi aljára helyezzük.
-A delikátot a paprikával együtt a krumplira hintjük.
-A csülök mindkét oldalát jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd a krumplira helyezzük.
--240 fokra melegített sütőbe tesszük.
-- Sütés közben a hús zsírjával és a sörrel locsolgatjuk.
-- Közben a krumplit is kissé megmozgatjuk a tepsiben. Kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész csülköt a krumplival és csalamádéval tálaljuk.....
A pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre. A fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. 2. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. 3. A burgonyát megfőzzük, majd krumpli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát héjában megfőzöm és áttöröm. 2. Összegyúrom az olajjal, a liszttel, darával, sóval és egy tojással. 3. Fél centi vastagra kinyújtom és 8x8 cm-es kockákra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű