1 kg sertésoldalas
-1,5 kg savanyú káposzta
-2 teáskanál kristálycukor
-2 vöröshagyma
-4-5 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 evőkanál pirospaprika
-1 kiskanál őrölt kömény
-1-2 dl fehérbor
-örölt bors
-só
az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk
- bedörzsöljük sóval ,borsal
-forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat
-aláöntünk kevés vizet vagy bort
-meghintjük örölt köménnyel ,reszelt fokhagymával
-mellészórunk egy darabolt vöröshagymát is
-puhulásig lefedve ,lassan pároljuk,majd zsirjára sütjük,mindkét oldalát pirosra sütjük
-a káposztát kimossuk jól kicsavarjuk
-felhevitett zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy felapritott vöröshagymát
-megfuttatjuk rajta a köményt
-belekeverjük a káposztát ,a babérlevelet
-ha szükségesnek érezzük cukorral édesitünk rajta
-kevergetve aranybarnára piritjuk
-közben sózzuk,borsozzuk,izesitjük paprikával
-egy nagy tepsit kikenünk az oldalas zsirjával
-elteritjük benne a káposzta háromnegyedét
-elosztjuk a tetején a sült oldalast majd a maradék káposztával vékonyan betakarjuk
-180 fokos sütöben 15-20 percig sütjük
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítottam, pucoltam. A vöröshagymát nagyon finomra vágtam és a zsíron aranysárgára pirítottam. Hozzátettem a velőt, sóztam, borsoztam, köménnyel, piros paprikával...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA zsírt a serpenyőben felhevítjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és átpirítjuk benne. Közben 5 tojást felütünk, felverünk, belekeverjük a felaprított medvehagymát. Az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű