1 kg sertésoldalas
-1,5 kg savanyú káposzta
-2 teáskanál kristálycukor
-2 vöröshagyma
-4-5 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 evőkanál pirospaprika
-1 kiskanál őrölt kömény
-1-2 dl fehérbor
-örölt bors
-só
az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk
- bedörzsöljük sóval ,borsal
-forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat
-aláöntünk kevés vizet vagy bort
-meghintjük örölt köménnyel ,reszelt fokhagymával
-mellészórunk egy darabolt vöröshagymát is
-puhulásig lefedve ,lassan pároljuk,majd zsirjára sütjük,mindkét oldalát pirosra sütjük
-a káposztát kimossuk jól kicsavarjuk
-felhevitett zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy felapritott vöröshagymát
-megfuttatjuk rajta a köményt
-belekeverjük a káposztát ,a babérlevelet
-ha szükségesnek érezzük cukorral édesitünk rajta
-kevergetve aranybarnára piritjuk
-közben sózzuk,borsozzuk,izesitjük paprikával
-egy nagy tepsit kikenünk az oldalas zsirjával
-elteritjük benne a káposzta háromnegyedét
-elosztjuk a tetején a sült oldalast majd a maradék káposztával vékonyan betakarjuk
-180 fokos sütöben 15-20 percig sütjük
A zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd jól kinyomkodom. A vöröshagymát nagyon apróra vágom a fokhagymát szintén, és kevés zsíron megdinsztelem. Egy tálba készítem az összes ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús: A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesTarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű