menu

Családireceptkönyv.hu

Szegfűgombaleves csirkeaprólékkal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg csirkeaprólék ( én csirkefarhátat használtam )
40 dkg szegfűgomba (ellenőrzött)
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
szemes fekete bors ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 ek disznózsír
1.5 -2 dl víz
-5 dkg rizs

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot.
2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a megtisztított, megmosott, apró kockára vágott zöldségeket tesszük bele.
Felöntjük vízzel, és 30 percnyi főzés után az alaposan megmosott gombát szórjuk bele, + a rizst .....még 25-30 perc alatt készre főzzük.
-apróra vágott zöldpetrezselyemmel és tejföllel tálaljuk

Szegfűgombaleves csirkeaprólékkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzöldde...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
 Falusi csirke raguleves
Falusi csirke raguleves

1 A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. 2 A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. 3 A burgonyát is meghámozzuk, felkockázzuk. 4 Egy lábosban felolvasztjuk a zsír...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lec...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi betyárgulyás
Alföldi betyárgulyás

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk