35 dkg csirkeaprólék ( én csirkefarhátat használtam )
40 dkg szegfűgomba (ellenőrzött)
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
szemes fekete bors ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 ek disznózsír
1.5 -2 dl víz
-5 dkg rizs
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot.
2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a megtisztított, megmosott, apró kockára vágott zöldségeket tesszük bele.
Felöntjük vízzel, és 30 percnyi főzés után az alaposan megmosott gombát szórjuk bele, + a rizst .....még 25-30 perc alatt készre főzzük.
-apróra vágott zöldpetrezselyemmel és tejföllel tálaljuk
A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát vágjuk fel apróra. A vajat és az olívaolajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy edénybe szórjuk és közepes lángon karamellizálódni hagyjuk. Közben a körtét megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a forró karamellre dobjuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA zsiradékon az apróra vágott hagymát megpiritom, aztán a karikára vágott répát és krumplit is kicsit megpárolom. Ha átpárolódott , hozzáadom a kockára vágott karalábét és a fűsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű