35 dkg csirkeaprólék ( én csirkefarhátat használtam )
40 dkg szegfűgomba (ellenőrzött)
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
szemes fekete bors ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 ek disznózsír
1.5 -2 dl víz
-5 dkg rizs
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot.
2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a megtisztított, megmosott, apró kockára vágott zöldségeket tesszük bele.
Felöntjük vízzel, és 30 percnyi főzés után az alaposan megmosott gombát szórjuk bele, + a rizst .....még 25-30 perc alatt készre főzzük.
-apróra vágott zöldpetrezselyemmel és tejföllel tálaljuk
A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. Hámozza meg a hagymát és a burgonyát, tisztítsa meg a petrezselymet. Vágja fel valamennyi zöldséget – a hagymát és a petrezselymet apróra, a burgonyát kockára, a póréhagymát kar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű5 dl bort a vízzel és a fűszerekkel együtt elkezdjük melegíteni. Közben a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd felhígítjuk a maradék borral. Belecsorgatjuk a levesbe és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű