- 2 kg besztercei szilva ( nekem 2 kiló 70 dkg volt )
- 30 dkg cukor ( lehet cukor nélkül is de az én szilvám nem mindegyik volt érett )
--1/2 dl ecet
-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb)
-tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát
-rászórjuk a cukrot ,összekeverjük
- sütőbe tesszük ,fedő nélkül
120 fokon kavarás nélkül 4-5 órát hagyjuk sülni
-majd üvegekbe rakjuk .
-nekem 2 .. 500 ml + egy 300 ml üveggel lett
1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. 2. Ezután lemérjük. 3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk a banánokkal. Egy nagy lábasba öntjük a gyümölcspépet, hozzáadjuk a cukrokat és a vanília kikapart magjait, majd feltesszük fő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe dobunk annyi barackot amennyi a fazékba kényelmesen belefér. Amikor a barackok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanáll...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KönnyűCéklát hámozzuk, főzzük, ha kiűlt rúdmixerrel krémesítjük hozzáadva a narancs héját, levet, almát . Összefőzzük ellenőrizzük az ízt, ha valami hiányzik még azt pótoljuk, az édesítő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű