- 2 kg besztercei szilva ( nekem 2 kiló 70 dkg volt )
- 30 dkg cukor ( lehet cukor nélkül is de az én szilvám nem mindegyik volt érett )
--1/2 dl ecet
-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb)
-tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát
-rászórjuk a cukrot ,összekeverjük
- sütőbe tesszük ,fedő nélkül
120 fokon kavarás nélkül 4-5 órát hagyjuk sülni
-majd üvegekbe rakjuk .
-nekem 2 .. 500 ml + egy 300 ml üveggel lett
A barackot vágd kb 1,5 cm-es kockákra, szórd meg a cukorral, facsard rá a citrom levét, és tedd fel főni. Óvatosan kevergesd, hogy minél kevésbé törjön össze. Közben a pezsgőben ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni,...
Elkészítési idő: ad Nehézség: Könnyű1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dzsemfix recept szerint elkészítem a lekvárt. Az elején kicsit turmixolok rajta, majd beleteszem a mentát. Amikor kész, kihalászom az ágakat, és belekeverem a csokit.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű