3 rúdhoz)
1 pohár tejföl (2 dl)
1 pohár sertés zsír (2 dl)
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs. élesztő (5 dkg)
kb 50-60 dkg liszt
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
1 nagy üveg szilvalekvá
Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.
A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Vigyázzunk, ne készítsünk túl kemény tésztát!
A tésztacipót 3 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük. (ne túl szorosra!)
Az oldalát és a tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Így a gőz, sütés közben el tud távozni.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe tesszük. Vigyázzunk, ne süssük keményre. (kb. 25 perc)
1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval íze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézTegyük egy nagyobb tálba a lisztet, a szitált porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, és a szódabikarbonát. Adjuk hozzá a lágy margarint, a mézet, és a tojássárgáját. Keverjük át...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük, majd hozzákeverjük az áfonyát is. 4 nagyobb darab fóliát vágunk le, elosztjuk rajta a masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozza el a vajat, hogy krémes legyen. Adja hozzá a darált mandulát, a cukrot és jól keverje el őket. Adja hozzá a kissé felvert tojásokat, a mandulaaromát és a narancslikőrt vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes