- 40 dkg liszt
-1 csipet só
-25 dkg margarin
-20 dkg tejföl
- 1 közepes üveg szilvalekvár
-1 ek porcukor a szóráshoz
---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal.
--A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.
--Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
- A szélére egy sávban szilvalekvárt kanalazunk, és a tésztát elkezdjük feltekerni
--. Levágjuk a lekváros csíkot, és 5-6 cm-es rudakat vágunk belőle. A maradék tészta szélére ismét lekvárt kenünk, újra hajtjuk, levágjuk, feldaraboljuk.
- Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
-Az apró lekváros rudakat hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 percet sütjük. (Amikor épp csak színt kezd kapni a teteje, akkor jó.)
Még melegen megszórjuk porcukorral.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. 2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és az élesztős tejet. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elegyítjük a porcukorral és a sütőporral, majd alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Ezután simára gyúrjuk a tojások sárgájával és a tejföllel. Ha a tészta összeállt, becsomag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű