Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros Rudacskák


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt
-1 csipet só
-25 dkg margarin
-20 dkg tejföl
- 1 közepes üveg szilvalekvár
-1 ek porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal.
--A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.
--Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
- A szélére egy sávban szilvalekvárt kanalazunk, és a tésztát elkezdjük feltekerni
--. Levágjuk a lekváros csíkot, és 5-6 cm-es rudakat vágunk belőle. A maradék tészta szélére ismét lekvárt kenünk, újra hajtjuk, levágjuk, feldaraboljuk.
- Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
-Az apró lekváros rudakat hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 percet sütjük. (Amikor épp csak színt kezd kapni a teteje, akkor jó.)
Még melegen megszórjuk porcukorral.

Szilvalekváros Rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A  mi  szilvás  lepényünk...
A mi szilvás lepényünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Málnás fehér csokis sajttorta
Málnás fehér csokis sajttorta

A kekszet morzsásra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és beleegyengetjük egy – az alján sütőpapírral borított – tortaformába. Hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul a kekszes alap...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos vajas keksz
Citromos vajas keksz

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet, és az egészet belekeverjük a vajas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. A margarint keverjük habosra a cukorral és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk