menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás kevert süti .


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


--200 g porcukor
--150 g szoba-hőmérsékletű vaj
--5 db tojás
--300 g liszt
-1 csomag sütőpor
--1 vaníliás cukor
--8-10 evőkanál tej
TETEJÉRE
--600 g szilva
---4 ek kristálycukor
--1 ek őrölt fahéj

Elkészítés:


---A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel jól kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet,
-- kanalanként hozzákeverjük a tejet, majd hozzávegyítjük a tojások keményre felvert habját.
--A masszát tepsibe simítjuk, rárakjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat( előbb lisztbe forgatjuk ), megszórjuk a cukor és fahéj keverékével
-. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 40 percig
.Tetejét beszitáljuk porcukorral.

Tepsiméret 34x22 cm.

Szilvás kevert süti .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 15 perces túrófánk
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
15 perces túrófánk

.A bekevert masszát érdemes pihentetni 5- 10 percet a kisütés előtt Kisütése bő olajban történt 160-170 C fokos tartományban ezt nagyon fontos betartani ! Egy ilyen arányú bekevert...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
 mikrós lekváros gofri
mikrós lekváros gofri

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Amerikai kevert süti
Amerikai kevert süti

A hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnalekváros sütemény
Málnalekváros sütemény

A puha vajat, a cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat robotgéppel 3-4 perc alatt összehabosítjuk, majd a tojást alaposan hozzádolgozzuk. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk