--200 g porcukor
--150 g szoba-hőmérsékletű vaj
--5 db tojás
--300 g liszt
-1 csomag sütőpor
--1 vaníliás cukor
--8-10 evőkanál tej
TETEJÉRE
--600 g szilva
---4 ek kristálycukor
--1 ek őrölt fahéj
---A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel jól kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet,
-- kanalanként hozzákeverjük a tejet, majd hozzávegyítjük a tojások keményre felvert habját.
--A masszát tepsibe simítjuk, rárakjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat( előbb lisztbe forgatjuk ), megszórjuk a cukor és fahéj keverékével
-. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 40 percig
.Tetejét beszitáljuk porcukorral.
Tepsiméret 34x22 cm.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, vajat, és simára keverjük a tésztát. Egy serpenyőben vajat melegítunk. Egy merőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat, a cukorral habosra keverjük, utána bele keverjük a vajat. Ezután tesszük bele a lisztet és a többi anyagokat. A masszát pihentessük kb. 2-4 órát a hűtőben. Utána adagolj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: 1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes