Hozzávalók a gombócokhoz
-30 dkg vegyes darált hús ( sertés + borjú)
-(lehet csirke vagy pulyka húsból is )
-2-3 cikk fokhagyma
-1 tojás
-só,bors, petrezselyemzöld
-A Leveshez
-3-4 darab burgonya
-2 nagyobb szál sárgarépa
-1 fej hagyma
-1 közepes karalábé
-1 kisebb zeller
-10 dkg zöldborsó
-10 dkg karfiol( ha nincs elhagyható )
-2 evőkanál olaj ,só
-zellerzöld ,petrezselyemzöld ,tejföl a tálaláshoz
a zöldséget megpucoljuk
-a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk,
a sárgarépát karikázzuk
-a karfiolt rózsáira szedjük
-az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-hozzáadjuk a többi zöldséget( a karfiol és zöldborsó kivételével) -megdiszteljük -majd felöntjük vizzel
-fedő alatt főzzük 10 percig ,majd beletesszük a zöldborsót + karfiolt
-közben a gombóchoz a húst összedolgozzuk a fokhagymával +tojás +fűszerek + apróra vágott petrezselyemzöld
-majd kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük
-addig főzzük még a leves tetejére feljönnek
-a petrezselyemzöldet + zellerzöldjét apróra vágjuk és a legvégén a leveshez adjuk
-tálaláskor lehet tejföllel tálalni
http://aprosef.hu/Krumplis_tarhonyaleves_recept
Elkészítési idő:a csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával, fokhagymával, valamint sóval, borssal amíg főni kezd, előkészítjük a zöldségeket, lehet reszelni, kockázni, karikázni, vagy egy rész...
Elkészítési idő:Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt,...
Elkészítési idő: