-6-8 szelet sertéstarja
--400 ml főzőtejszín
--2 ek mustár
- 1 közepes vöröshagyma
-1 paradicsom
- 1/2 húsos paprika
- 1 dl fehérbor
--3 gerezd fokhagyma
--ízlés szerint só
--ízlés szerint őrölt bors
---2-3 ek zsír/étolaj
A tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap
-, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát + paradicsomot + paprikát,
kicsit megpároljuk .majd rá helyezzük a hús szeleteket ----egy kevés, kb. 1 dl fehérbort öntöttem alá,
Miközben sülnek a szeletek, egy edényben összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a fokhagymát és egy csipet sót .
- A krémet ráöntjük a kisült húsra, lefedjük ésaz egészet készre pároljuk. ..
Bármilyen főtt krumpli illik hozzá, én rizst kináltam mellé
( Lehet sütőben is sütni .190 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. )
A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. -A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és b...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesEgy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Lerakjuk egy lábasba a kisült hússzeleteket, majd öntünk rá 2 dl vizet, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű