Családireceptkönyv.hu

Tejszines mustáros tarja


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6-8 szelet sertéstarja
--400 ml főzőtejszín
--2 ek mustár
- 1 közepes vöröshagyma
-1 paradicsom
- 1/2 húsos paprika
- 1 dl fehérbor
--3 gerezd fokhagyma
--ízlés szerint só
--ízlés szerint őrölt bors
---2-3 ek zsír/étolaj

Elkészítés:


A tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap
-, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát + paradicsomot + paprikát,
kicsit megpároljuk .majd rá helyezzük a hús szeleteket ----egy kevés, kb. 1 dl fehérbort öntöttem alá,
Miközben sülnek a szeletek, egy edényben összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a fokhagymát és egy csipet sót .
- A krémet ráöntjük a kisült húsra, lefedjük ésaz egészet készre pároljuk. ..
Bármilyen főtt krumpli illik hozzá, én rizst kináltam mellé
( Lehet sütőben is sütni .190 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. )

Tejszines mustáros tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombócok paradicsommártásban
Húsgombócok paradicsommártásban

A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BÉCSI SZELET RIZZSEL ÉS SÜLT BURGONYÁVAL
BÉCSI SZELET RIZZSEL ÉS SÜLT BURGONYÁVAL

A hússzeleteket kiklopfoljuk,sozzuk, borsozzuk A tojasokat egy tanyerban villaval felverjuk A lisztet es a zsemlemorzsat fele-fele aranyban osszekeverjuk Eloszor a zsemlemorzsas...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Darált - Szabolcsi töltött káposzta bográcsban - OK
Darált - Szabolcsi töltött káposzta bográcsban - OK

1. A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. 2. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A krumplit mosd meg, hámozd meg és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és vágd ujjnyi hosszú csíkokra. A szalonnát is aprítsd fel. A hagymát és a fokhagymát hámozd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk