-6-8 szelet sertéstarja
--400 ml főzőtejszín
--2 ek mustár
- 1 közepes vöröshagyma
-1 paradicsom
- 1/2 húsos paprika
- 1 dl fehérbor
--3 gerezd fokhagyma
--ízlés szerint só
--ízlés szerint őrölt bors
---2-3 ek zsír/étolaj
A tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap
-, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát + paradicsomot + paprikát,
kicsit megpároljuk .majd rá helyezzük a hús szeleteket ----egy kevés, kb. 1 dl fehérbort öntöttem alá,
Miközben sülnek a szeletek, egy edényben összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a fokhagymát és egy csipet sót .
- A krémet ráöntjük a kisült húsra, lefedjük ésaz egészet készre pároljuk. ..
Bármilyen főtt krumpli illik hozzá, én rizst kináltam mellé
( Lehet sütőben is sütni .190 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. )
1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. 2. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. 3. A hagymát és a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát kockázzuk, a gombát nagyobbakra daraboljuk. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk. A szalonnát ropogósra pirítjuk,...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesElőkésztésnél minden hártyát, eret el kell távolítani, ezután 8-10 mm-es szeleteket kell ferdén vágni. Sózni csak a tányéron! A májat mindkét oldalán 1.5 -maximum 2 percig süssétek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéslapockát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. 2. Rozsdamentes edényben kevés zsíron a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű