- 40 dkg borjú vagy disznóhús
-2 hagyma
-1 kavéskanál pirospaprika
-2 kanál zsiradék
-8 kanál rizs-
-10 darab burgonya + 2 burgonya amit kockára vágunk és megfőzünk
-só,bors,
-2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszin
-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük
-a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörköltet készitünk
-a burgonyát és a pörköltet reggel készitjük elő, hogy legyen ideje kihülni
-a pörkölt húst ledaráljuk utánna daráljuk a hideg főtt burgonyát hozzá adjuk rizst összedolgozzuk
-10 darab burgonyát karalábévájóval kikaparjuk,a rizses hússal megtöltjök...
-egy magasabb falú edény aljába rakjuk a darabkákat amiket kivájtunk a burgonyából erre sorakoztajuk a töltött burgonyákat
-.a pörkölt levét ősszekeverjük a 2 dl tejföllel+a 2 dl főzőtejszinnel és a burgonyára öntjük
-ha marad ki töltelék 1 tojással bekeverjük kis gombócokat formálunk és a burgonya mellé rakjuk
-sütőbe toljuk mig pirulni kezd
Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét). 2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűsz...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűRendkívül egyszerű az elkészítése. Az olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, hozzáadjuk a paradicsomszószt és fűszerezzük. A fűszerezés után hagyjuk egyet rottyanni és a hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű