- 40 dkg borjú vagy disznóhús
-2 hagyma
-1 kavéskanál pirospaprika
-2 kanál zsiradék
-8 kanál rizs-
-10 darab burgonya + 2 burgonya amit kockára vágunk és megfőzünk
-só,bors,
-2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszin
-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük
-a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörköltet készitünk
-a burgonyát és a pörköltet reggel készitjük elő, hogy legyen ideje kihülni
-a pörkölt húst ledaráljuk utánna daráljuk a hideg főtt burgonyát hozzá adjuk rizst összedolgozzuk
-10 darab burgonyát karalábévájóval kikaparjuk,a rizses hússal megtöltjök...
-egy magasabb falú edény aljába rakjuk a darabkákat amiket kivájtunk a burgonyából erre sorakoztajuk a töltött burgonyákat
-.a pörkölt levét ősszekeverjük a 2 dl tejföllel+a 2 dl főzőtejszinnel és a burgonyára öntjük
-ha marad ki töltelék 1 tojással bekeverjük kis gombócokat formálunk és a burgonya mellé rakjuk
-sütőbe toljuk mig pirulni kezd
A babot felteszem főni 1 liter enyhén sós vízbe (ha van szalonnabörkém, azt is belerakom, ekkor a sóval vigyázni kell). Közben egy másik edényben kevés szalonnazsíron hagymát dinsz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA darált húst a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük. Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű