- 40 dkg borjú vagy disznóhús
-2 hagyma
-1 kavéskanál pirospaprika
-2 kanál zsiradék
-8 kanál rizs-
-10 darab burgonya + 2 burgonya amit kockára vágunk és megfőzünk
-só,bors,
-2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszin
-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük
-a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörköltet készitünk
-a burgonyát és a pörköltet reggel készitjük elő, hogy legyen ideje kihülni
-a pörkölt húst ledaráljuk utánna daráljuk a hideg főtt burgonyát hozzá adjuk rizst összedolgozzuk
-10 darab burgonyát karalábévájóval kikaparjuk,a rizses hússal megtöltjök...
-egy magasabb falú edény aljába rakjuk a darabkákat amiket kivájtunk a burgonyából erre sorakoztajuk a töltött burgonyákat
-.a pörkölt levét ősszekeverjük a 2 dl tejföllel+a 2 dl főzőtejszinnel és a burgonyára öntjük
-ha marad ki töltelék 1 tojással bekeverjük kis gombócokat formálunk és a burgonya mellé rakjuk
-sütőbe toljuk mig pirulni kezd
Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megforgatni, sütőben 220 fokon sütni, 1,5 óráig.
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni. 2. A tojásokat felverjük, megsóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű