Hozzávalók (18-20 töltelékhez):
• 1 fej savanyú káposzta (kb. 1.2-1.5 kg/drb)
• 1 kg darált disznóhús
• 1 drb közepes füstölt disznó csülök
• 10 dkg rizs
• 1 fej fehérhagyma
• 1 kiskanál csombor
• 1.5 dkg só
• bors ízlés szerint (min. 1 kiskanál)
A hagymát megpucoljuk, minél apróbbra vágjuk,
--A rizst átmossuk.
--A darált húshoz adjuk a rizst, hagymát, és a fűszereket csombort, sót, borsot
-az egészet jól összegyúrjuk, szem előtt tartva, hogy nem feltétlenül a pépesítés a cél.
A káposztáról leszedjük a lapokat
További 4-5 lapot leveszünk, ez a fazék aljába kerül.
--a fazékba középre kerül a csülök, felállítva, körülötte a töltelékek.
A töltelékek kialakítása: a lapokba annyi húst helyezünk, amekkora tölteléket szeretnénk készíteni felcsavarjuk, a két végét az ujjunkkal finoman benyomkodjuk
--Amennyiben szalonnát is szeretnénk belefőzni, azt vékony szeletekre vágjuk, és körben, illetve a töltelékek közé helyezzük.
--Ezek után a megrakott fazakat feltöltjük meleg vízzel – annyi vizet engedjünk rá, amennyi már látszik a tetején, de még nem lepi el. A fazakat lefedjük.
Minél kisebb lángon (hogy ne égjen oda), 2.5-3 órát főzzük, szinte csak pároljuk. Ha a víz elfőne, meleg vízzel pótoljuk. Lehetőleg nem kavargatjuk, hogy a töltelékek egyben maradjanak
Tejföllel, friss kenyérrel fogyasztjuk.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA húst fűszerezzük hozzá adjuk a tojást és zsemlét/kenyeret, majd jól elkeverjük. Gombócot formázunk lisztben megforgatjuk és megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát felvágás után megdinszteljük, majd a gombát megfonnyasztjuk rajta. 2. Kb. 20 perc után, mikor puha a gomba, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal. 3. Behabarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű