Hozzávalók (18-20 töltelékhez):
• 1 fej savanyú káposzta (kb. 1.2-1.5 kg/drb)
• 1 kg darált disznóhús
• 1 drb közepes füstölt disznó csülök
• 10 dkg rizs
• 1 fej fehérhagyma
• 1 kiskanál csombor
• 1.5 dkg só
• bors ízlés szerint (min. 1 kiskanál)
A hagymát megpucoljuk, minél apróbbra vágjuk,
--A rizst átmossuk.
--A darált húshoz adjuk a rizst, hagymát, és a fűszereket csombort, sót, borsot
-az egészet jól összegyúrjuk, szem előtt tartva, hogy nem feltétlenül a pépesítés a cél.
A káposztáról leszedjük a lapokat
További 4-5 lapot leveszünk, ez a fazék aljába kerül.
--a fazékba középre kerül a csülök, felállítva, körülötte a töltelékek.
A töltelékek kialakítása: a lapokba annyi húst helyezünk, amekkora tölteléket szeretnénk készíteni felcsavarjuk, a két végét az ujjunkkal finoman benyomkodjuk
--Amennyiben szalonnát is szeretnénk belefőzni, azt vékony szeletekre vágjuk, és körben, illetve a töltelékek közé helyezzük.
--Ezek után a megrakott fazakat feltöltjük meleg vízzel – annyi vizet engedjünk rá, amennyi már látszik a tetején, de még nem lepi el. A fazakat lefedjük.
Minél kisebb lángon (hogy ne égjen oda), 2.5-3 órát főzzük, szinte csak pároljuk. Ha a víz elfőne, meleg vízzel pótoljuk. Lehetőleg nem kavargatjuk, hogy a töltelékek egyben maradjanak
Tejföllel, friss kenyérrel fogyasztjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...
Elkészítési idő: 41 perc Nehézség: KönnyűA fasírthoz a hagymát, apró kockára vágva olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, zöldség zöldet, és hagyjuk kihűlni kicsit. A zsemlét beáztatjuk, maj...
Elkészítési idő: kb1,5 óra Nehézség: Könnyű