HOZZÁVALÓK
-2 kg tarja ( Sertés ) (egyben, csont nélkül)
--1 szál kolbász
--só
--frissen őrölt bors
-5 -6 gerezd fokhagyma
--mustár
--ola
--1 dl viz
A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.
-A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.+ a húson vágjunk több kisebb rést, ezekbe tegyük a megtisztított fokhagymagerezdeket. majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet,és kevés olajat
-A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót és a borsot is eloszlatjuk rajta.
-- tepsiben vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlzottan.néha locsoljuk saját levével
-kettévágott burgonyával körberakjuk ..igy sütjük készre
A felvágottak otthoni készítésének technológiája v. 1.0 A különféle iparilag előállított élelmiszerek apró-betűs feliratainak tanulmányozása nyomán az ember hamar eljut oda, ho...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű