HOZZÁVALÓK
-2 kg tarja ( Sertés ) (egyben, csont nélkül)
--1 szál kolbász
--só
--frissen őrölt bors
-5 -6 gerezd fokhagyma
--mustár
--ola
--1 dl viz
A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.
-A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.+ a húson vágjunk több kisebb rést, ezekbe tegyük a megtisztított fokhagymagerezdeket. majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet,és kevés olajat
-A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót és a borsot is eloszlatjuk rajta.
-- tepsiben vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlzottan.néha locsoljuk saját levével
-kettévágott burgonyával körberakjuk ..igy sütjük készre
A karajszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéshús fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóval sűrű...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, kicsit megütögetjük, alaposan befűszerezzük. Lisztbe forgatjuk és olajon elősütjük. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, a paprikát, paradicsomot felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát...
Elkészítési idő: 60 perc, Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra, de akár még nagyobb darabokban is sütheted. Sózd és borsozd a húst – 1 kg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes