--pici étolaj
--1 kg csirkeaprólék ( háta ,fara ,kaparója )
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 fej kisebb vöröshagyma egészben
--1/2 kg zöldborsó ha apró lehet 1 kiló is
---ízlés szerint só,, pici őrölt bors
--ízlés szerint ételízesítő
--ízlés szerint petrezselyemzöld
GALUSKÁHOZ
-2 db tojás
-szükség szerint liszt, amennyit felvesz a tojás
--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket.
--Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem.
-Felengedtem vízzel, hozzátettem az egészben hagyott hagymát, petrezselymet, fűszereztem,,,
Ha a csirkehús félfövésben van ha szükséges még, megsózom és lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
- Elkészítem a galuskát s a .végén a levesbe szaggattam
GALUSKA ( NOKEDLI )
A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek, tojáshoz annyi lisztet teszek, hogy kicsit hígabb nokedlit kapjak ,simára keverem, és kávéskanállal a levesbe szaggatom.
Ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves.
A
A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...
Elkészítési idő:Kevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük. Ízlés...
Elkészítési idő: 25 percFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: