--pici étolaj
--1 kg csirkeaprólék ( háta ,fara ,kaparója )
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 fej kisebb vöröshagyma egészben
--1/2 kg zöldborsó ha apró lehet 1 kiló is
---ízlés szerint só,, pici őrölt bors
--ízlés szerint ételízesítő
--ízlés szerint petrezselyemzöld
GALUSKÁHOZ
-2 db tojás
-szükség szerint liszt, amennyit felvesz a tojás
--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket.
--Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem.
-Felengedtem vízzel, hozzátettem az egészben hagyott hagymát, petrezselymet, fűszereztem,,,
Ha a csirkehús félfövésben van ha szükséges még, megsózom és lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
- Elkészítem a galuskát s a .végén a levesbe szaggattam
GALUSKA ( NOKEDLI )
A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek, tojáshoz annyi lisztet teszek, hogy kicsit hígabb nokedlit kapjak ,simára keverem, és kávéskanállal a levesbe szaggatom.
Ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves.
A
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpárologja. Rádob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű