--pici étolaj
--1 kg csirkeaprólék ( háta ,fara ,kaparója )
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 fej kisebb vöröshagyma egészben
--1/2 kg zöldborsó ha apró lehet 1 kiló is
---ízlés szerint só,, pici őrölt bors
--ízlés szerint ételízesítő
--ízlés szerint petrezselyemzöld
GALUSKÁHOZ
-2 db tojás
-szükség szerint liszt, amennyit felvesz a tojás
--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket.
--Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem.
-Felengedtem vízzel, hozzátettem az egészben hagyott hagymát, petrezselymet, fűszereztem,,,
Ha a csirkehús félfövésben van ha szükséges még, megsózom és lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
- Elkészítem a galuskát s a .végén a levesbe szaggattam
GALUSKA ( NOKEDLI )
A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek, tojáshoz annyi lisztet teszek, hogy kicsit hígabb nokedlit kapjak ,simára keverem, és kávéskanállal a levesbe szaggatom.
Ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves.
A
Pici kókuszzsíron megfonnyasztom a hagymát, ráteszem az előzőleg szétszedett és megmosott brokkolit, megsózzuk és felöntjük pici vízzel. Mikor puhára főtt összeturmixoljuk. Teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót öntsd fel annyi tiszta hideg vízzel, ami bőven ellepi, majd tedd oda főni, és fedő alatt forrald fel. Vedd le a lángot olyan kicsire, hogy éppen csak pötyög...
Elkészítési idő: 1,6 óra Nehézség: Nehéz1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük. 3. Amikor már majdnem megf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű