--pici étolaj
--1 kg csirkeaprólék ( háta ,fara ,kaparója )
-2 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 fej kisebb vöröshagyma egészben
--1/2 kg zöldborsó ha apró lehet 1 kiló is
---ízlés szerint só,, pici őrölt bors
--ízlés szerint ételízesítő
--ízlés szerint petrezselyemzöld
GALUSKÁHOZ
-2 db tojás
-szükség szerint liszt, amennyit felvesz a tojás
--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket.
--Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem.
-Felengedtem vízzel, hozzátettem az egészben hagyott hagymát, petrezselymet, fűszereztem,,,
Ha a csirkehús félfövésben van ha szükséges még, megsózom és lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
- Elkészítem a galuskát s a .végén a levesbe szaggattam
GALUSKA ( NOKEDLI )
A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek, tojáshoz annyi lisztet teszek, hogy kicsit hígabb nokedlit kapjak ,simára keverem, és kávéskanállal a levesbe szaggatom.
Ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves.
A
A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz olívaolajon megpároltam az összekockázott nagy hagymát kb. 3-4 percig, majd rátettem a sárgarépát, a felszeletelt vagy legyalult fejes káposztát és a szárzellert. 2 percig piríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, vékonyra aprítjuk, akár le is reszelhetjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a vöröshagymát vajon pirítani kezdjük, pár pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű