-1 kg darált sertéshús
-4 szelet kenyér vagy zsemle
-4 gerezd fokhagyma
-4 tojás
-1 fej vöröshagyma
-1 sárgarépa
-2 közepes krumpli
-friss zöldkapor (apróra vágva )
-friss zöldpetrezselyem levél ( apróra vágva
-zsemlemorzsa
-olaj
-só
-bors
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe.
Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki.
-A krumplit és a sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük
A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, +az apróra vágott hagymát összekeverjük
- apróra vágjuk a zöldkaprot +zöldpetrezselyem levelet
--a húsos masszához keverjük
-sózzuk ,borsozzuk
-jól kidolgozzuk
-egy fóliával letakarjuk 1 órát pihentetjük
Nedves kézzel ovális formájú fasírtokat formálunk
-zsemlemorzsába hempergetjük
-forró olajba kisütjük
-akár milyen kedvelt körettel tálaljuk
-
Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kacsazsírban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a májat, és az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz