menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges fasirt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg darált sertéshús
-4 szelet kenyér vagy zsemle
-4 gerezd fokhagyma
-4 tojás
-1 fej vöröshagyma
-1 sárgarépa
-2 közepes krumpli
-friss zöldkapor (apróra vágva )
-friss zöldpetrezselyem levél ( apróra vágva
-zsemlemorzsa
-olaj
-só
-bors

Elkészítés:


A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe.
Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki.
-A krumplit és a sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük
A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, +az apróra vágott hagymát összekeverjük
- apróra vágjuk a zöldkaprot +zöldpetrezselyem levelet
--a húsos masszához keverjük
-sózzuk ,borsozzuk
-jól kidolgozzuk
-egy fóliával letakarjuk 1 órát pihentetjük
Nedves kézzel ovális formájú fasírtokat formálunk
-zsemlemorzsába hempergetjük
-forró olajba kisütjük
-akár milyen kedvelt körettel tálaljuk
-

Zöldséges fasirt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemájjal töltött húsrudacskák
Csirkemájjal töltött húsrudacskák

Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kacsazsírban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a májat, és az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás sült oldalas
Fokhagymás sült oldalas

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Hargitai sertésborda
Karaj - Hargitai sertésborda

1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Gombás szelet
Karaj - Gombás szelet

1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk