-1 kg darált sertéshús
-4 szelet kenyér vagy zsemle
-4 gerezd fokhagyma
-4 tojás
-1 fej vöröshagyma
-1 sárgarépa
-2 közepes krumpli
-friss zöldkapor (apróra vágva )
-friss zöldpetrezselyem levél ( apróra vágva
-zsemlemorzsa
-olaj
-só
-bors
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe.
Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki.
-A krumplit és a sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük
A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, +az apróra vágott hagymát összekeverjük
- apróra vágjuk a zöldkaprot +zöldpetrezselyem levelet
--a húsos masszához keverjük
-sózzuk ,borsozzuk
-jól kidolgozzuk
-egy fóliával letakarjuk 1 órát pihentetjük
Nedves kézzel ovális formájú fasírtokat formálunk
-zsemlemorzsába hempergetjük
-forró olajba kisütjük
-akár milyen kedvelt körettel tálaljuk
-
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és hagyjuk egy kicsit így állni. Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat. Őrölt papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma sóval, lisztbe mártjuk és jó forró olajban hirtelen kisütjük a hús szeleteket. A sütés után visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű