-1 kg darált sertéshús
-4 szelet kenyér vagy zsemle
-4 gerezd fokhagyma
-4 tojás
-1 fej vöröshagyma
-1 sárgarépa
-2 közepes krumpli
-friss zöldkapor (apróra vágva )
-friss zöldpetrezselyem levél ( apróra vágva
-zsemlemorzsa
-olaj
-só
-bors
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe.
Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki.
-A krumplit és a sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük
A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, +az apróra vágott hagymát összekeverjük
- apróra vágjuk a zöldkaprot +zöldpetrezselyem levelet
--a húsos masszához keverjük
-sózzuk ,borsozzuk
-jól kidolgozzuk
-egy fóliával letakarjuk 1 órát pihentetjük
Nedves kézzel ovális formájú fasírtokat formálunk
-zsemlemorzsába hempergetjük
-forró olajba kisütjük
-akár milyen kedvelt körettel tálaljuk
-
A húst tisztítás után (amit lehártyázunk) felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olivaolaj, vaj keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában felrakom főni kb. 15 percig. 2. Közben kis olajon megpirítom a hagymát és a fokhagymát. 3. Mikor már üveges a hagyma, a felkockázott paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Ragu: A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. A megpucolt és felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk a zsíron. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szalonnás-hagymás alaphoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olajjal. A hideg vízben megmosott, leszárított...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű