30 dkg gomba
1 pici fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg zúza
zeller / aki szereti
1 húsleves kocka
-egy kis csokor petrezselyem zöld
Só, bors, paprika
-1 kanál liszt + 1 kanál tejföl,
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem )
2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Hozzáadjuk az megdinsztelt hagymához és megpároljuk,a zúzát is úgy hogy kicsi vizet adunk hozzá , beletesszük a húsleves kockát.Sózzuk .borsozzuk .felöntjük annyi vizzel ,hogy jól ellepje puhára főzzük a zúzát ,utoljára adjuk hozzá a gombát s azzal is főzzük 10 15 percet
-legvégül behabarjuk 1 evők liszt +1 kanál tejfölt összekeverünk és a levesbe keverjük
-apróra vágott petrezselyem zőldel megszorjuk
Elkészítése: Először a húsgombócokat készítjük el, ehhez ledaráljuk a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, a tojással, hajdinaliszttel és a sóval összekeverjük. Sűrű, j...
Elkészítési idő: 80 percSzárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ezt azért, hogy a pir...
Elkészítési idő: 20 percVaj és olajKeverékén lepirítok egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Erre a vékonyra fölszeletelt gombát rárakom és amikkor levet eresztett akkor sózom borsozom és egy kic...
Elkészítési idő: 1 óraEgy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...
Elkészítési idő: