30 dkg gomba
1 pici fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg zúza
zeller / aki szereti
1 húsleves kocka
-egy kis csokor petrezselyem zöld
Só, bors, paprika
-1 kanál liszt + 1 kanál tejföl,
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem )
2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Hozzáadjuk az megdinsztelt hagymához és megpároljuk,a zúzát is úgy hogy kicsi vizet adunk hozzá , beletesszük a húsleves kockát.Sózzuk .borsozzuk .felöntjük annyi vizzel ,hogy jól ellepje puhára főzzük a zúzát ,utoljára adjuk hozzá a gombát s azzal is főzzük 10 15 percet
-legvégül behabarjuk 1 evők liszt +1 kanál tejfölt összekeverünk és a levesbe keverjük
-apróra vágott petrezselyem zőldel megszorjuk
Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a burgony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy liter ivó paradicsomlevet fűszerezünk, ízlés szerint, egy kevés sóval, őrölt borssal, egy leheletnyi citromlével. Aki édesen, szereti porcukrozza. Alaposan elkeverjük, és fogya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű