30 dkg gomba
1 pici fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg zúza
zeller / aki szereti
1 húsleves kocka
-egy kis csokor petrezselyem zöld
Só, bors, paprika
-1 kanál liszt + 1 kanál tejföl,
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem )
2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Hozzáadjuk az megdinsztelt hagymához és megpároljuk,a zúzát is úgy hogy kicsi vizet adunk hozzá , beletesszük a húsleves kockát.Sózzuk .borsozzuk .felöntjük annyi vizzel ,hogy jól ellepje puhára főzzük a zúzát ,utoljára adjuk hozzá a gombát s azzal is főzzük 10 15 percet
-legvégül behabarjuk 1 evők liszt +1 kanál tejfölt összekeverünk és a levesbe keverjük
-apróra vágott petrezselyem zőldel megszorjuk
A kiválasztott zöldséget megfőzni sós, cukros vízben. (karfiolnál az első főző levet leönteni!) Joghurtot vagy kefírt összekeverni tojás sárgájával; tejfölt összekeverni liszttel...
Elkészítési idő: 1 óraA bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...
Elkészítési idő: 70 percA zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. Egy fazékban hevítsük fel az...
Elkészítési idő: