30 dkg gomba
1 pici fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg zúza
zeller / aki szereti
1 húsleves kocka
-egy kis csokor petrezselyem zöld
Só, bors, paprika
-1 kanál liszt + 1 kanál tejföl,
A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem )
2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Hozzáadjuk az megdinsztelt hagymához és megpároljuk,a zúzát is úgy hogy kicsi vizet adunk hozzá , beletesszük a húsleves kockát.Sózzuk .borsozzuk .felöntjük annyi vizzel ,hogy jól ellepje puhára főzzük a zúzát ,utoljára adjuk hozzá a gombát s azzal is főzzük 10 15 percet
-legvégül behabarjuk 1 evők liszt +1 kanál tejfölt összekeverünk és a levesbe keverjük
-apróra vágott petrezselyem zőldel megszorjuk
A mindenmentes cukkinikrémleves elkészítését a feltéttel kezdjük. A magos ropogóshoz elkeverjük a reszelt sajtot a magvakkal, sóval és borssal. Egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűcsirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű