-1 kg krumpli
-80 dkg fagyasztott zöldségkeverék ( de lehet 2x 450 g is )
( sárgarépa ,paprika,zöldborsó,kukorica,zöldbab)
-2 kisebb lila hagyma
-2 evőkanál mustár
-5 dl,joghurt
-4 evőkanál olaj
-só
-fehér bors
-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk
-a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük
-a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekeverjük a zöldségekkel és az apróra vágott hagymával
-a mustárt az olajjal meg a joghurttal elkavarjuk,ráöntjük a salátára,megszórjuk borssal és összeforgatjuk
-1-2 órára hűtőbe tesszük,
-majd tálaljuk.....fasirttal vagy sültekkel
-
A káposztát ledaráljuk, majd megsózzuk, és 10 percig gyúrjuk, hogy megpuhuljon. Ha kész, köménnyel is ízesíthetjük, és óvatosan, lazán belekeverjük a megmosott fehér szőlőszemeket....
Elkészítési idő: 15 percA húst felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk. Közben a burgonyát apróra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben megfőzzük. A póréhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felsz...
Elkészítési idő:Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...
Elkészítési idő: 40 perc