-1 kg krumpli
-80 dkg fagyasztott zöldségkeverék ( de lehet 2x 450 g is )
( sárgarépa ,paprika,zöldborsó,kukorica,zöldbab)
-2 kisebb lila hagyma
-2 evőkanál mustár
-5 dl,joghurt
-4 evőkanál olaj
-só
-fehér bors
-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk
-a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük
-a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekeverjük a zöldségekkel és az apróra vágott hagymával
-a mustárt az olajjal meg a joghurttal elkavarjuk,ráöntjük a salátára,megszórjuk borssal és összeforgatjuk
-1-2 órára hűtőbe tesszük,
-majd tálaljuk.....fasirttal vagy sültekkel
-
Csak annyi a tennivalónk, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ha megmaradt, egy jól zárható üvegben tegyük a hűtőbe, így mindig kéznél lesz:-)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt hosszában felszeleteljük, egy 350-400 grammos padlizsánból 8-10 szelet lesz. Kissé megsózzuk, az olajon serpenyő-ben addig sütjük, amíg el kezd pirosodni. Ne süssük tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a fűszerekkel összekeverjük, a hagymát apróra vágjuk, vagy leturmixoljuk, utána hozzáadjuk a sajtkrémhez, majd a masszát a margarinnal összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk. 2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk. 3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja"...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű