-1 kg krumpli
-80 dkg fagyasztott zöldségkeverék ( de lehet 2x 450 g is )
( sárgarépa ,paprika,zöldborsó,kukorica,zöldbab)
-2 kisebb lila hagyma
-2 evőkanál mustár
-5 dl,joghurt
-4 evőkanál olaj
-só
-fehér bors
-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk
-a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük
-a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekeverjük a zöldségekkel és az apróra vágott hagymával
-a mustárt az olajjal meg a joghurttal elkavarjuk,ráöntjük a salátára,megszórjuk borssal és összeforgatjuk
-1-2 órára hűtőbe tesszük,
-majd tálaljuk.....fasirttal vagy sültekkel
-
1 tasak MAGGI Fortélyok tésztára Bolognai spagetti alap 1 darab citrom 1 mokkáskanál porcukor 2 darab babérlevél 4 dl víz 40 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket vágjuk kétfelé, majd magházát teáskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük egy sütőpapírral borított tepsire, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot és tépke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyik kedvenc ételem a majonéz (ritkán használt magyar nevén olajvaj), szinte mindenhez képes vagyok enni belőle. Ugyanakkor nem szeretem azt a fehér, kenőcsös állagú bolti vacakot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes