menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd húsgolyó


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 hagyma apróra vágva
1 ek vaj
1 dl zsemlemorzsa
1,5 - 2 dl víz vagy tej vagy tejszín (ezeknek a keverékét is lehet használni)
500 g darálthús
1 tojás
2 tk. só
1/2 tk bors
1 tk mustár
csipet bazsalikom

Elkészítés:


Hagymát dinszteljük puhára a vajban, majd öntsük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután tegyük bele az összes többi hozzávalót, majd ha megfelelő állagú, akkor vizes kézzel formáljunk belőle kis gombócokat, melyeket helyezzünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon kb. 20-25 percig kell sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Áfonyalekvárral, házi barnamártással és krumplipürével tálaljuk.

Svéd húsgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart darált hús
Csavart darált hús

1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk,összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük. U...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc
Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznótoros burgonyával
Disznótoros burgonyával

A burgonyát sós vízben megfőzzük, a hurkákat és a kolbászt megsütjük. A vöröskáposztát lereszeljük, majd megdinszteljük.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Karaj - Gombás ragu alatt sült sajtos hús

1. A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. 2. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk