1 hagyma apróra vágva
1 ek vaj
1 dl zsemlemorzsa
1,5 - 2 dl víz vagy tej vagy tejszín (ezeknek a keverékét is lehet használni)
500 g darálthús
1 tojás
2 tk. só
1/2 tk bors
1 tk mustár
csipet bazsalikom
Hagymát dinszteljük puhára a vajban, majd öntsük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután tegyük bele az összes többi hozzávalót, majd ha megfelelő állagú, akkor vizes kézzel formáljunk belőle kis gombócokat, melyeket helyezzünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon kb. 20-25 percig kell sütni.
Áfonyalekvárral, házi barnamártással és krumplipürével tálaljuk.
1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk,összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük. U...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, a hurkákat és a kolbászt megsütjük. A vöröskáposztát lereszeljük, majd megdinszteljük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. 2. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű