Palacsinta:
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 dl szódavíz
1/2 dl olaj
só
(Tücsökbogár oldaláról származik a palacsinta tésztájának a receptje.
Igazából nem tudom megmondani, hogy ebből az adagból mennyi palacsinta lesz, nálunk három vagy négyszeres adag szokott készülni.)
Töltelék:
50 dkg túró
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor ( kb. 20 dkg )
ízlés szerint mazsola
vanília
Öntet:
2 dl tej
2 egész tojás
ízlés szerint porcukor ( kb. 5-8 dkg )
vanília
Tojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével.
Töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citrom héjával, hozzáadjuk a fehérje habját. A túrót összetörjük, belekeverjük a sárgájás masszánkba és óvatosan hozzáadjuk a habot, majd belekeverjük a mazsolát.
Megtöltjük a palacsintákat, félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleállítjuk a palacsintákat. Meglocsoljuk az öntettel és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A mandulatejet felmelegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport és a vaníliakivonatot. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a chiamaggal, majd hűtőben pihentetjük 1,5-2 órát. Á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék hozzávalóit összekeverni. Élesztőt futtatni,hozzá a többi anyag.A tejet fokozatosan adni hozzá.Lágy tészta.Duplájára keleszteni, / kb.1 óra/. 3 mm vastagra nyújtani,10...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmindent összekeverünk -galuska szerü tésztát kapunk -két kanállal forró olajba szaggatjuk -a tészta magától megfordul akkor biztos átsült -az elsö adag kisütése után...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és a maradék tejet hozzáadjuk az élesztőhöz, és tésztát daga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű