Palacsinta:
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 dl szódavíz
1/2 dl olaj
só
(Tücsökbogár oldaláról származik a palacsinta tésztájának a receptje.
Igazából nem tudom megmondani, hogy ebből az adagból mennyi palacsinta lesz, nálunk három vagy négyszeres adag szokott készülni.)
Töltelék:
50 dkg túró
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor ( kb. 20 dkg )
ízlés szerint mazsola
vanília
Öntet:
2 dl tej
2 egész tojás
ízlés szerint porcukor ( kb. 5-8 dkg )
vanília
Tojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével.
Töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citrom héjával, hozzáadjuk a fehérje habját. A túrót összetörjük, belekeverjük a sárgájás masszánkba és óvatosan hozzáadjuk a habot, majd belekeverjük a mazsolát.
Megtöltjük a palacsintákat, félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleállítjuk a palacsintákat. Meglocsoljuk az öntettel és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk. Addig daráljuk, amíg már kissé kezd összeállni, nedves homok állagú lesz. Kézi habverővel keverjük hozzá a többi hozzávalót. Formázzunk dió...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztához 1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez 1. A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. 2. Ezután a pudinghoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját, cukrot zsírt habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a darált diót és a reszelt citromhéjat, jól összekavarjuk. 2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű