1 db tojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze darált dió
1 csészetej
½ csészeolaj
1 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 csomag vaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomag vaníliapuding
600 ml tej
5 ev. kanálcukor
150 g vaj
Tetejére:
csokoládé
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)
Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk.
Top receptek
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássárgájával kikavarjuk, lassanként hozzáadjuk a vizet. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk, vaníliával ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemeny habba verjuk a tojasfeherjet egy edenybe,majd egy masikba a tojassargajat,cukorral,sutoporral es soval.A lisztet keverjuk bele a tojassargas talba,majd ezutan a habot keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizes piskóta: A tojások sárgáját a cukorral és a folyamatosan hozzáadott vízzel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a keményr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű