1 kg paprikahús
1 kg paradicsom
40 dkg hagyma
25 dkg alma
20 dkg cukor
3 evőkanál só
2 evőkanál őrölt piros paprika
5 db szegfűszeg – darálva
5 db szegfűbors- őrölve
3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
10 szem feketebors – őrölve, vagy 1 kávéskanál
pici őrölt fahéj
pici mustár
2-3 db babérlevél
A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt másfél órát főzzük. Miután jól összefőttek a hozzávalók, kivesszük a babérlevelet, a szegfűszeget. Az így kapott masszát átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. (Az is jó megoldás, ha húsdarálón ledaráljuk még mielőtt elkezdenénk főzni.) Ha a masszánk túl sűrű, pici vízzel hígítsuk és tegyük vissza még pár percre főni. Ezután töltsük csírátlanított üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
6 db friss, lehártyázott csirkemájat megszórunk majoránnával, törött borssal és Szafi Fitt kókuszzsírban mindkét oldalát közepes lángon 3-3 percig sütjük. Amikor kész, még forrón r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott, összevágott paradicsommal, majd fedő nélkül, forrástól számítva legalább 1/2 órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük, majd tová...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍzesíthetjük még: egy kevés borssal, cukorral, mustárral. Lazíthatjuk egy kis tejföllel. Mindenféle egzotikus fűszert is használhatunk. Ajánljuk kipróbálni a curry-s majonézt!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ecethez adjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, míg mindkettő feloldódik. 2. Hozzákeverjük a joghurtot, majd az olajat. 3. Ízesítsük a zöldfűszerekkel, hagymával és fokhag...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű