Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Házi ketchup - Gasztroangyal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprikahús
1 kg paradicsom
40 dkg hagyma
25 dkg alma
20 dkg cukor
3 evőkanál só
2 evőkanál őrölt piros paprika
5 db szegfűszeg – darálva
5 db szegfűbors- őrölve
3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
10 szem feketebors – őrölve, vagy 1 kávéskanál
pici őrölt fahéj
pici mustár
2-3 db babérlevél

Elkészítés:


A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt másfél órát főzzük. Miután jól összefőttek a hozzávalók, kivesszük a babérlevelet, a szegfűszeget. Az így kapott masszát átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. (Az is jó megoldás, ha húsdarálón ledaráljuk még mielőtt elkezdenénk főzni.) Ha a masszánk túl sűrű, pici vízzel hígítsuk és tegyük vissza még pár percre főni. Ezután töltsük csírátlanított üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 2. KAPORMÁRTÁS
2. KAPORMÁRTÁS

Az apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Meggymártás
Meggymártás

A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustár - Vali
Mustár - Vali

3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperszósz (Bmintbalázs)
Eperszósz (Bmintbalázs)

Az eperszósz elkészítéséhez egy kisebb lábasba tedd bele az epreket, és közepes lángon kezdd el főzni. Miután először levet eresztett és az egész felbuggyant, az epreket csak 3-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk