Családireceptkönyv.hu

Házi ketchup - Gasztroangyal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprikahús
1 kg paradicsom
40 dkg hagyma
25 dkg alma
20 dkg cukor
3 evőkanál só
2 evőkanál őrölt piros paprika
5 db szegfűszeg – darálva
5 db szegfűbors- őrölve
3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
10 szem feketebors – őrölve, vagy 1 kávéskanál
pici őrölt fahéj
pici mustár
2-3 db babérlevél

Elkészítés:


A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt másfél órát főzzük. Miután jól összefőttek a hozzávalók, kivesszük a babérlevelet, a szegfűszeget. Az így kapott masszát átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. (Az is jó megoldás, ha húsdarálón ledaráljuk még mielőtt elkezdenénk főzni.) Ha a masszánk túl sűrű, pici vízzel hígítsuk és tegyük vissza még pár percre főni. Ezután töltsük csírátlanított üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paradicsomszósz
Paradicsomszósz

1. A paradicsomok tetejét keresztalakban bevágom, majd pár pillanat forró lobogó vízbe merítés után, könnyedén leszedem a héját. A száránál lévő zöld részt kivágom és felkockázva e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Moghlai szósz - keménytojással
Moghlai szósz - keménytojással

Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raita
Raita

Az uborkát reszeld le, a felesleges levet öntsd le róla. Az újhagymát vágd apróra, add hozzá az uborkához. A többi hozzávalót keverd el, öntsd az uborkához és keverd el. Kóstold me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Szilvás chutney
Szilvás chutney

A lila hagymát szálasra felszeletelem, és olajban dinsztelem.Rádobom a felszelt fokhagymát, picit hagyom pirulni, de nem égetem meg! Felöntöm a balzsam ecettel és a vörös borral, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk