menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós bőrös sertéssült, burgonya rózsával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bőrös csontos sertéscomb (1,5 kg

Elkészítés:


4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst.

Gyors pácot készítettem:
1 evőkanál sót, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 1 evőkanál fűszerpaprikát, 1 mokkáskanál őrölt köményt összekevertem 1 dl extra szűz olívaolajjal.
Ebbe tettem a fokhagymával tűzdelt húst és hagytam állni 1-2 órát. Közben néhányszor átforgattam.

Ezt követően a húst is bevagdaltam és egy megfelelő méretű tepsibe vagy lábasba áthelyeztem. A páclevet ráöntöttem és megkínáltam finom vörösborral, amiből elfogadott 1 dl-t. Fóliával lefedtem és 200 fokon sütöttem közben a húslével locsolgattam. 1,5 óra múlva leemeltem róla a fóliát és még 20-25 percet pirítottam a tetejét.

Megszórtam színes borssal.


Burgonyarózsákat készítettem köretként:

A krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumplikarikákat körberaktam egy-egy lyukba.
Hasábburgonya fűszersóval megszórtam.

180 fokon sütöttem 30-35 percig, amíg a burgonyaszirmok széle elkezdett pirosodni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Oroszos hús
Oroszos hús

Karajból készül,sózom, kicsit borsozom, apróra vágott fokhagymát rakok rá. A tetejére tejfölből, apróra vágott vöröshagymából, 2 tojásból, reszelt sajtból, kis mustárból, majonézbő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos sertéskaraj gombával
Szaftos sertéskaraj gombával

A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. --Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. - A visszamaradt zsiradékon...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Lasagne ( házi gyúrt tésztával)
Lasagne ( házi gyúrt tésztával)

A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. ◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, am...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk