menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós bőrös sertéssült, burgonya rózsával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bőrös csontos sertéscomb (1,5 kg

Elkészítés:


4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst.

Gyors pácot készítettem:
1 evőkanál sót, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 1 evőkanál fűszerpaprikát, 1 mokkáskanál őrölt köményt összekevertem 1 dl extra szűz olívaolajjal.
Ebbe tettem a fokhagymával tűzdelt húst és hagytam állni 1-2 órát. Közben néhányszor átforgattam.

Ezt követően a húst is bevagdaltam és egy megfelelő méretű tepsibe vagy lábasba áthelyeztem. A páclevet ráöntöttem és megkínáltam finom vörösborral, amiből elfogadott 1 dl-t. Fóliával lefedtem és 200 fokon sütöttem közben a húslével locsolgattam. 1,5 óra múlva leemeltem róla a fóliát és még 20-25 percet pirítottam a tetejét.

Megszórtam színes borssal.


Burgonyarózsákat készítettem köretként:

A krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumplikarikákat körberaktam egy-egy lyukba.
Hasábburgonya fűszersóval megszórtam.

180 fokon sütöttem 30-35 percig, amíg a burgonyaszirmok széle elkezdett pirosodni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köröm pörkölt
Köröm pörkölt

A körmöket a hentessel 3-4 darabba vágatom. Otthon megmosom, és annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Ha felforrt, takarékra veszem, lefedem, és egy órát főzöm. Ha megtehetem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott sertésmáj
Rántott sertésmáj

A májat tisztítsd meg, feltétlenül távolítsd el a hártyákat és az ereket, majd mosd meg, és csepegtesd le papírtörlőn. A tejet öntsd egy tálba, és keverd bele a zúzott fokhagymát....

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Matrózhús
Matrózhús

A húst felcsíkozzuk,borsozzuk. Közben a hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk. Ha kész,a húst be kell lisztezni, majd kérgesre pirítani.Ezután hozzáadjuk a majoránnát, sót,mustárt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Burgonyás sertéstokány
Burgonyás sertéstokány

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, a pirospaprikával megszórjuk és az ujjnyi csíkokra vágott húst beleforgatjuk. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd annyi v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk