Családireceptkönyv.hu

Szalagos farsangi fánk--Limara


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
1 narancs v. citrom reszelt héja
8 dkg olv. vaj

Elkészítés:


Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az egészet. Fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal benyomom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes pite 2
Meggyes pite 2

TÖLTELÉK: A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet. TÉSZTA: A margarint a sütőporos liszttel el...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tésztához felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, közben megolvasztunk 20 dkg vajat. Az élesztőt fél kiló átszitált lisztbe öntjük, beleteszünk 4 tojássárgáját, bedaga...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hamis pilóta keksz
Hamis pilóta keksz

Tészta: A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikhez kakaóport adunk. Nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 180°C-on megsütjük, 9 perc, alsó-felső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamellás csokis tallér
Karamellás csokis tallér

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük...

Elkészítési idő: 32 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk