- 25 dkg félzsíros túró
- 4 tojás
- egy csipet só
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
A túrót villával összetöröm, majd a 4 tojást is alaposan elkeverem benne.
Belecsippentem a sót, a vaníliás cukrot, és elkeverem a sütőport is. Végül belekeverem a lisztet.
Nem kell megijedni, nagyon ragacsos masszát kapunk.
Felmelegítem az olajat (kb 2 ujjnyi legyen az edényben), de nem szabad forrónak lennie, mert akkor a tészta csak megég, de nem sül meg.
Nem flancolunk a sütéssel: egy kiskanál segítségével kb. diónyi nagyságú adagokat szaggatunk, és a meleg olajba helyezzük. Nem szabad tele rakni az edényt, mert ahogy dagadni kezdenek a puffancsok, úgy kell nekik egyre több hely.
Egy fazékba 10dkg vaj 3evő k. méz,300g cukor felolvasztani.1 káv. kan. ecetet 1evő k.szóda b.b.-val összekeversz és a fazékba öntöd.Fel fog habosodni.Rögtön bele kavarsz 2 egész to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle. Krém: ½ liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 evőkanál kakaóval, 20 dkg cukorral összefőzünk. A főtt krémbe 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd be 190 fokra (nem légkeverés). Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a fűszereket. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. 2. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz