1/2 kg finom liszt, 25 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 1-2 dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz), 1 teáskanál ecet, 2 teáskanál só..
A lisztet egy mély tálba teszem, közepébe a tejfölt, a sót és az ecetet. Gyúrás közbe öntöm hozzá a vizet, annyit, hogy jól gyúrható legyen. Fél órát pihentetem, majd elnyújtom, megkenem vajjal és összehajtom. Fél óra pihenő a hűtőbe, majd ismét nyújtás és egy újabb réteg vaj. A hajtogatásnál mindig ugyan abból az irányból, ugyan olyan formában kell hajtani a tésztát, így lesz leveles.
Annyiszor ismétlem, míg a vaj el nem fogy (általában háromszor). Felhasználás előtt néhány órát hűvös helyen
Szepi Ági
A hozzávalókat egy tálba mérjük. Egyszerre mehet bele minden. A csokit apró darabokra kell vágni. Összegyúrjuk az egészet. Diónyi golyókat formázzunk belőle. Szilikonlappal v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt, cukrot,vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele forgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát s...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű