menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol leves csurgatott galuskával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg karfiol (rózsáira szedve) (fagyasztott is lehet )
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paprika (elhagyható )
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller zöld ( ha van)
2 db fokhagymagerezd
1 db paradicsom vagy püré (nem mindig szoktam)
1 fej vöröshagyma (egészbe bele főzve)
0,5 dl olaj
1 kiskanál só
1 evőkanál Delikát ételízesítő (házi vegeta)
1 kiskanál őrölt bors

1 pohár tejföl a tálaláshoz.

Levesbetéthez, csurgatott galuskához

1 tojás

2-3 ek. liszt ( amennyit felvesz, hogy sűrű, de folyós massza legyen)
pár csepp olaj

Elkészítés:



Egy edénybe beleöntjük az olajat, a felkarikázott sárgarépát, egy kicsit megsózzuk és fedő alatt pároljuk az olajon, amíg az olaj szép sárga lesz. Időnként megkeverjük, hogy ne égjen le.

Felöntjük 3 liter forró vízzel és beleteszünk mindent a karfiolon kívül, ízesítjük. Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek félig megfőnek.
Utána tesszük bele a rózsájára szedett karfiolt (fontos, hogy a karfiolt később tegyük bele, mert az előbb megfő, mint a többi zöldség).
Közben előkészítem a levesbetétet.
Tojást egy tálkában töröm, sóval pár csepp olajjal és a liszttel simára kikeverem. Előkészítek egy kisebb müa. zacskót, vízzel átöblítem, bele teszem a masszát és mint a habzsákot összetekerem.
Amikor a leves kész, nagyon apró lyukat vágok a zacskó csücskére s a forrásban lévő levesbe vékony sugárban csorgatom a tésztát. Pár perc alatt, azzal együtt készre főzöm a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minél magasabbra tartjuk a csurgatásnál a zacskót a forrásban lévő leves felett, annál vékonyabb és csinosabb csíktészta lesz belőle.

Ízlés és hangulat szerint lehet tejfölös( 1ek.) lisztes habarással is gazdagítani.Ezt a tejfölös habarást a végén a leveshez adjuk s jól összeforraljuk.

Karfiol leves csurgatott galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Betyár zöldbableves
Betyár zöldbableves

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KÁPOSZTA LEVES KRUMPLIGOMBÓCCAL
KÁPOSZTA LEVES KRUMPLIGOMBÓCCAL

A kaposztat megtisztitom, es kockakra vagom. A hagymat aprora vagdalom. A sárgarépát is felszeletelem. A hagymat keves olajon uvegesre parolom, hozzaadom a sárgarépát, ezzel is...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsgombócleves a Rábaközből.
Húsgombócleves a Rábaközből.

Egy lábasban a libazsírra dobja a felvágott zöldségeket, sózza, borsozza, hozzáadja a babérleveleket, belefacsarja a citrom levét, és lefedve pár percig párolja. Ez alatt összedolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk