20 dkg rigatoni vagy más rövid csőtészta
60 dkg brokkoli
20 dkg olajos konzervtonhal
3 újhagyma
2 közepes érett paradicsom
2 ek balzsam- vagy vörösborecet
2 ek. finomra vágott petrezselyemzöld
1 ek. mustár
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük,
és a főzési idő utolsó 4 percére a brokkolit is a főzővízbe tesszük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a tonhal leszűrt olaját, az ecetet, a mustárt meg egy kis borsot. Majd belekeverjük a tonhalat, az újhagymát, a paradicsomot és a felaprított petrezselymet. Leszűrjük a tésztát és a brokkolit, majd beleforgatjuk a tonhalas öntetbe.
Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük,
és a főzési idő utolsó 4 percére a brokkolit is a főzővízbe tesszük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a tonhal leszűrt olaját, az ecetet, a mustárt meg egy kis borsot. Majd belekeverjük a tonhalat, az újhagymát, a paradicsomot és a felaprított petrezselymet. Leszűrjük a tésztát és a brokkolit, majd beleforgatjuk a tonhalas öntetbe.
Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
A káposztát lereszeljük, majd a sóval összekeverjük és állni hagyjuk. Később kicsavarjuk a levet, amit engedett és a hozzávalókkal összeállítjuk a salátát. Kóstolgatással tudjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A mirelit zöldség keveréket enyhén sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, ha lehűtöttük, apróra daraboljuk és a lehűlt zöldségekhez keverjük, hozzá adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű