5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vizet és a glükózszirupot beteszem egy kisebb edénybe és szép fokozatosan elkezdem melegíteni, időnként megkeverem.140 C fok környékén leveszem a tűzről és tempósan kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaniliás pudingot tejjel és porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Kibéleljük a mélyhűtött vajastésztával a sütőformát vagy tepsit, majd hurkapálcával megszurkáljuk. A tésztát ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Nehéz