5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Karikákra vágjuk a kifliket és egy nagy tálba helyezzük. 2. Ráöntjük a kiflikarikákra a tejet, a mákot, cukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a mézet, majd jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük a sóval, szódabikarbónával. A kókuszolajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőt, tojást, kézi habverővel összekeverjük, majd apránként belekeverjük a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhozzávalók / 8 adag 50 dkg félzsíros tehéntúró 5 db tojás 5 ek tejföl 10 ek aprószemű zabpehely 1 ek édesítőszer (vagy 4 ek barna cukor) 5 csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű