Hozzávalók:
60dkg darált sertéshús
1 tojás
só
bors
2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
szeletelt bacon
2dl olaj
A darált húst összekeverjük az apróra vagdalt hagymával, a szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a vízben áztatott kenyérrel. Érdemes ezt még előző este elvégezni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Utána kisebb gombócokat formálunk a darált húsból, és rátekerünk egy bacon szeletet. Fogpiszkálóval össze kötjük, hogy ne essenek szét sütés közben. Serpenyőbe teszünk olajat, és abban megsütjük.
Melegen tálaljuk.
Külső réteg: A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Töltelék: Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem. A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk és befűszerezzük őrölt borssal és fokhagymás sóval. Közben elkészítjük a tölteléket. 2. A zsemlét beáztatjuk és kinyomjuk, majd a masszához keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű