A fűszereknek köszönhetően varázslatos ízű ez az étel, a hús omlós és gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
2 nagy hagyma
1 paprika
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 borókabogyó
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 fél teáskanálnyi őrölt kömény
1 fél teáskanálnyi őrölt csili
só, bors
olaj
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a levét, felöntjük egy kevés vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, hagyjuk 20-25 percen át főni. Közben a paradicsomot meghámozzuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymával együtt és készre főzzük. Addig kell főzni, amíg a hús megpuhul és sűrű szaft marad alatta. Burgonyával tálaljuk.
1. A húst kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd minden szeletre teszünk egy sonkát, és rászórjuk a sajtot. 2. A húst félbehajtjuk, megtűzzük, olvasztott vajjal megloc...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, majd amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a tű...
Elkészítési idő: 70perc Nehézség: Könnyű