Hozzávalók
2 db alma
1 db tojás
cukor, ízlés szerint /az alma savanyúsága is meghatározza/
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
liszt /amennyit felvesz/
olaj a sütéshez
a szóráshoz porcukor és fahéj
esetleg juharszirup vagy méz mellé/elhagyható/
Az almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. Meleg olajba kanalazom, szétterítem, és mindkét oldalát megsütöm. Szalvétára /konyhai törlőpapírra/szedem ki, hogy az olajat leitassam róla.
Fahéjjal és porcukorral meghintve tálalom. Amennyiben van otthon, esetleg juharsziruppal vagy mézzel meglocsolható.
Tálalható csokiöntettel, esetleg gyümölcs lekvárral is.
Az áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt felmelegítem. Bele az eritrit és a kakaópor, plusz kókuszreszelék. Formába és hűtőbe.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Kézi robotgéppel aprítsuk fel a kekszet, adjuk hozzá a puha vajat és kavarjuk össze. Ezt a keveréket tegyük 22 x 24 cm-s sütőformába, nyomkodjuk jól bele és tegyük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű