Családireceptkönyv.hu

zsebes karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg karaj, kicsontozva
10-15 dkg bacon szalonna
10 dkg füstölt kolbász
15 dkg szeletelt sajt
1 fej hagyma /elhagyható/
1 db kaliforniai vagy kápia paprika

pác:
3-4 evőkanál olaj
1 evőkanál sültek fűszerkeveréke
1 evőkanál ételízesítő
1 mokkás kanál őrölt bors
1 mokkás kanál fokhagyma granulátum
1 kicsi őrölt paprika /elhagyható/


Elkészítés:


A megtisztított húst felszeleteljük úgy, hogy az alja egybe maradjon.
Az olajból és a fűszerekből összekeverjük a pácot, majd bekenjük vele a húst, a szeletek közé is tegyünk. Csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek átjárják a szeleteket.
Másnap a zsebek közé teszünk a sajtból, a baconból és a kolbászból, majd a szeletelt paprikát a rések tetejére helyezzük. Tegyük egy megfelelő sütőedénybe, még megszórhatjuk ételízesítővel és kb. 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva a sütőbe tesszük és kb. 170°C-al sütni kezdjük. A sütés ideje 1.5-2 óra. Ezt követően kicsomagoljuk, a levével meglocsoljuk és nagyobb hőnél pirosra sütjük.
Tálalásnál ferdén szeleteljük. Kínálható körettel, de hideg sültként salátával is.

zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Stropiti cotletele pe ambele fete cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, dupa gust. Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Pirított máj
Pirított máj

A májat nem szabad megmosni, tiszta, száraz ruhával megtörölgetjük. Csak közvetlen fogyasztás előtt készítjük. Megsózni csak a tálaláskor szabad. Akkora lábast használunk a készíté...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott galuska tejfölös tarjával
Rakott galuska tejfölös tarjával

a-a hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpiritjuk -a császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpiritjuk -majd a kettőt összekeverjük -elkészitjük a galuskát maj...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk