menu

Családireceptkönyv.hu

zsebes karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg karaj, kicsontozva
10-15 dkg bacon szalonna
10 dkg füstölt kolbász
15 dkg szeletelt sajt
1 fej hagyma /elhagyható/
1 db kaliforniai vagy kápia paprika

pác:
3-4 evőkanál olaj
1 evőkanál sültek fűszerkeveréke
1 evőkanál ételízesítő
1 mokkás kanál őrölt bors
1 mokkás kanál fokhagyma granulátum
1 kicsi őrölt paprika /elhagyható/


Elkészítés:


A megtisztított húst felszeleteljük úgy, hogy az alja egybe maradjon.
Az olajból és a fűszerekből összekeverjük a pácot, majd bekenjük vele a húst, a szeletek közé is tegyünk. Csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek átjárják a szeleteket.
Másnap a zsebek közé teszünk a sajtból, a baconból és a kolbászból, majd a szeletelt paprikát a rések tetejére helyezzük. Tegyük egy megfelelő sütőedénybe, még megszórhatjuk ételízesítővel és kb. 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva a sütőbe tesszük és kb. 170°C-al sütni kezdjük. A sütés ideje 1.5-2 óra. Ezt követően kicsomagoljuk, a levével meglocsoljuk és nagyobb hőnél pirosra sütjük.
Tálalásnál ferdén szeleteljük. Kínálható körettel, de hideg sültként salátával is.

zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stefánia vagdalt tojással
Stefánia vagdalt tojással

Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. /Ha darált húst veszek, akkor a fokhagymát, hagymát belereszelem) Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Tepsis, sajtos fasirt
Tepsis, sajtos fasirt

A darált húst fűszerezd, a hagymát vágd apróra és keverd bele. Egy tepsit bélelj ki fóliával. A húst oszd el 4 részre és formálj belőle vékony húspogácsákat, tedd a tepsibe. A gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós karaj
Lecsós karaj

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy leheletnyi olajjal kisütjük. A pörcöket egy tányérra félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsoz...

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott húspogácsa
Rakott húspogácsa

A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk