menu

Családireceptkönyv.hu

Tarja szezámmagos cukkini-alma körettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet tarja ( fél cm -es szeletek, kicsit kikloffoljuk) sózva, kacsazsírral, mustárral megkenve) fél órát pihentetve
mangalica zsír a sütéshez
2 kisebb cukkini kockákra vágva
2 alma a cukkinival kb egyforma nagyságú kockákra vágva
2 hagyma
1-2 ek szezámmag
2 ek natúr cukormentes paradicsom püré
1 ek zsiradék

Elkészítés:


A tarja szeleteket mangalicazsíron oldalanként 4-5 percig sütjük. A cukkinit, az almát felkockázzuk. A hagymát egy kis zsíron lepirítjuk, ehhez adunk 2 ek paradicsom pürét, rögtön rádobáljuk a cukkinit és az almát, sózzuk meg. Magas hőfokon tovább sütjük. Nem az a cél, hogy teljesen megpuhuljon a köret! Inkább csak ,hogy átforrósodjon, kicsit színt kapjon. A paradicsom püré karamellizálja kicsit. Szórjuk rá a szezámmagokat, keverjük össze és tálalhatunk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


lovelypaleoinspiration.blog- Csánó Erika

Tarja szezámmagos cukkini-alma körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A füstöltszalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, adhatunk hozzá kevés olajat is. A fokhagymát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, megdinszteljük a zsírban, kicsit me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Baconos sajtos tekercs
Baconos sajtos tekercs

Bármilyen feltekerhető anyagra (bambusz, konyharuha, stb.) lefektetem egymás mellé a bacon szeleteket úgy, hogy ne legyen közöttük rés. Szétterítem rajta a sóval, borssal, fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajttal, sonkával töltött karaj rántva. Cordon bleu
Sajttal, sonkával töltött karaj rántva. Cordon bleu

A húsokat előkészítem, klopfolom. Megtöltöm a húsokat sajttal, sonkával, hústű segítségével rögzítem, sózom. Bepanírozom, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Az olajat felhevíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fasírt
Fasírt

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kisebb vagy nagyobb gombócokat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba tesszük a fasírtgolyókat és kisütjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk