15 dkg étcsokoládé
10 csepp narancsolaj (100%-os tisztaságú, de akár el is hagyható)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
1 db tojás
2 evőkanál tej
A forgatáshoz:
5dkg cukor
5 dkg porcukor
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást. Tovább keverjük, amikor egyenletessé válik a massza, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Beleforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Simára keverjük. A tésztánk ekkor még nagyon lágy. Háztartási fóliába csomagoljuk és 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük).
Amikor kivesszük 24 részre osztjuk. Gömböket formálunk belőlük (ez a "piszkos munka" , de a gyerekek például nagyon élvezik). Először a kristálycukorban forgatjuk meg őket, majd jó alaposan a porcukorban.
A porcukorral ne spóroljunk :)! Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk , végül 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A mazsolát beáztatom a rumba és félreteszem. Egy tálba habosra keverem a tojássárgájákat egy csipet sóval, majd felváltva a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, végül hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGyors, diós kevert sütemény cukormentesen, a délutáni kávé mellé. 1. lépés A tojást az édesítőszerrel nagyon habosra keverjük. A végén belecsurgatjuk az olajat. Hozzáadjuk a süt...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűMegfuttatom az élesztőt pici cukorral, összegyúrom, 4 cipóra osztom és 1 órát hűtőben pihentetem. Kinyújtom a tésztát baracklekvárral megkenem középre a diós habot teszem és a két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpuhított vajat elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a tejföld, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű