Családireceptkönyv.hu

Csokoládés pöfeteg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg étcsokoládé
10 csepp narancsolaj (100%-os tisztaságú, de akár el is hagyható)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
1 db tojás
2 evőkanál tej

A forgatáshoz:
5dkg cukor
5 dkg porcukor

Elkészítés:


A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást. Tovább keverjük, amikor egyenletessé válik a massza, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Beleforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Simára keverjük. A tésztánk ekkor még nagyon lágy. Háztartási fóliába csomagoljuk és 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük).
Amikor kivesszük 24 részre osztjuk. Gömböket formálunk belőlük (ez a "piszkos munka" , de a gyerekek például nagyon élvezik). Először a kristálycukorban forgatjuk meg őket, majd jó alaposan a porcukorban.
A porcukorral ne spóroljunk :)! Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk , végül 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás diós kevert süti
Almás diós kevert süti

1. A reszelt almát a kristálycukorral jól elegyítjük. 2. Ha elolvadt a cukor, hozzákeverjük a mazsolát. 3. A masszát legalább egy órát állni hagyjuk. 4. A liszttel elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Vatikáni szerencsekenyér
Vatikáni szerencsekenyér

Az ajándékba kapott kovászt műanyag tálba öntjük, csak fakanállal kavarjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk, befedni TILOS, hűtőbe tenni TILOS. 1. nap: adjunk hozzá 2,5 dl kristályc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kevert („Sárgatetejű”) (Eszti-féle)
Diós kevert („Sárgatetejű”) (Eszti-féle)

Ha elkészült, a 7 tojás sárgájából és 30 dkg porcukorból készült krémmel leönteni, majd visszatenni a sütőbe, de már nem kell sütni! (Erre azért van szükség, hogy előbb megszár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Zabpelyhes teasütemény
Zabpelyhes teasütemény

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk