Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 tojássárgája
fél dl tej
kevés cukor
3 dkg élesztő
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
30 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztát 2-3 részre osztjuk.
A 4 tojás fehérjét habbá verünk, majd 30 dkg kristálycukrot teszünk bele és gőz fölött keményre verjük, ha kihűlt 10 dkg kókuszreszeléket keverünk bele.
Kinyújtjuk a tésztát, a tölteléket rákenjük, feltekerjük és vizes éles késsel felszeleteljük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Dióval is el lehet készíteni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztbe elkeverjük a sütőport. Majd a fehérjét is kemény habbá verjük. A két krémszerű tésztát óvatosan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBlundel tészta készítése A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással. Lekváros táska készítése Az...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. A vajat, a cukrot, és a tojást kikeverjük, majd a pürésített vagy villával összetört banánt hozzáadjuk. Ha késes aprítót használunk, akkor az eddigi hozzávalók mehetnek bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot keverjük össze a cukorral, a tojássárgákkal és 1 dl tejjel dolgozzuk csomómentesre. A többi tejet öntsük hozzá, majd főzzük sűrűre. Tetejét fóliázzuk le, hogy ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű