50 deka liszt,
3 deka friss élesztő,
3 evőkanál sertészsír,
egy evőkanál himalája só,
1 egész tojás,
1 tojás sárgája,
egy doboz tejföl- ( 250 grammos ),
20 -25 deka sajt,
1-2 maréknyi napraforgómag .
A rácsozás utáni lekenéshez plusz egy egész tojás.
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Liszteze" deszkán kisodorjuk, majd megszórjuk a sajt felével, egy maréknyi napraforgómaggal és meghajtogatjuk ( A felső részét a feléig, az alsó részt a feléig majd jobbról- és balról is ráhajtjuk. ) 30 perc pihenés után újra kisodorjuk, megkenjük olvaszto" zsírral, szórjuk saj"al és a maradék maggal, majd hajtogatjuk. Újabb 30 perc után ujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét éles késsel rácsozzuk, lekenjük egy felvert tojással és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy csipet sajtot szórtam mindegyik pogácsa tetejére. Szilikonos sütőpapíron 15- 20 percig pihentetjük majd előmelegíte" sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.
1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...
Elkészítési idő:A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából...
Elkészítési idő:A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam/ elég kemény volt és nehezen mozdítható /, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. . Ezután nyolc egyforma darabba vágom, , majd min...
Elkészítési idő: