TÉSZTA:
1 fel kiló liszt,
1 margarin ,
3 tojás sárgája,
1 deci tej.
TÖLTELEK:
3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
20dkg darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk.
A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvasztott margarinnal és fel csavarjuk rudakká.
A rudakat 10-12 darabokra vágjuk,és azokat is külön külön kiseritjük (nyújtjuk) a közepébe diós tölteléket teszünk,a tésztát körbe bevágjuk és tetszés szerint a töltelékre hajtjuk
A töltelékhez a tojás fehérét habbá verjük a cukorral. belekeverjük a diót.
Ezzel töltjük a tésztát.
A mákos piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot is. A tojásfehérjét habbá verjük, és a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához A tejes langyosítsuk meg, és keverjünk el benne egy teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 15 perc alatt felfutni. Közben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromlét és a citrom héját. Ha szeretnéd még dúsítani, akkor lehet hozzá ten...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a tészta hozzávalóit a kenyérsütögépbe adagoljuk és elinditjuk a dagasztó+ kelesztő programot -ha nincs kenyérsütö ...és kézzel dagasztjuk előbb az élesztöt kevés tejben felfu...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes