TÉSZTA:
1 fel kiló liszt,
1 margarin ,
3 tojás sárgája,
1 deci tej.
TÖLTELEK:
3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
20dkg darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk.
A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvasztott margarinnal és fel csavarjuk rudakká.
A rudakat 10-12 darabokra vágjuk,és azokat is külön külön kiseritjük (nyújtjuk) a közepébe diós tölteléket teszünk,a tésztát körbe bevágjuk és tetszés szerint a töltelékre hajtjuk
A töltelékhez a tojás fehérét habbá verjük a cukorral. belekeverjük a diót.
Ezzel töltjük a tésztát.
Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A répát finomra reszeljük. 3. A tojásokat az eritrittel jó habosra felverjük és további folyamatos habosítás mellett hozzá ada...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót bedobjuk a mixerbe és egyneművé keverjük. Az édesítő szerepét most a mazsola vállalta magára, de aki édesebb szájú, az tehet hozzá némi xylitet vagy eritritet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sütőtököt összeforgatjuk a lisztekkel elkevert aszkorbinsavval és szódabikarbónával, majd hozzáütjük a 2 tojást. És addig keverjük, míg egyenletesen elnem oszlik benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyors mozdulatokkal egyneműre gyúrom, majd folpackba csomagolom, 1 órára hűtőbe teszem. 2-3 mm vastagra nyújtom, szaggatom. Felét (ami a teteje lesz) szúróformákkal díszítem. Süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű