60 dkg finom liszt
25 dkg margarin
1 evőkanál zsír
1 teás kanál cukor
1 evőkanál só
4 dkg élesztő
2 db tojás
2 dl tejföl
15 dkg reszelt trappista
1 csomó medvehagyma(kb:10 dkg)
Tetejére:
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt
A lisztet egy nagyobb tálba szitálom,elmorzsolom a margarinnal zsírral,közepébe mélyedést készítünk beleütjük a tojást,hozzáadom a tejfölt,sót,cukrot,reszelt sajtot ,apróra vágott medvehagymát és az élesztőt belemorzsolom jó alaposan összegyúrom a tálunk tetejét lefóliázom és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kivesszük a hűtőből ,lisztezett deszkára borítóm,nyújtom,szagatom pogácsa szaggatóval.Sütőpapírral bélelt tepsire rakom,hagyom 1 órát kelni meleg helyen.Tojással kenem a tetejét,reszelt sajttal szórom.Előmelegített sütőbe 200 fokon sütöm.
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSajtkrém: A tejszínt a sajttal és a tojássárgával felfőzzük jó erős majonéz sűrűségüre, kb 80 fokra. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított vajat. Fánkocska: A tejet meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű