2x2,5 dl tejet teszünk két csészébe, beleteszünk 2x18 szem édesítőt, ez oldódjon fel. Ha feloldódott teszünk bele 1-1 ek cukrot, 4-4 dkg élesztőt, kevés lisztet és felfuttajuk.
2 tálba teszünk 2x45 dkg lisztet, 2x1 mokkáskanél sót, 2x2 ek cukrot, 2x0,5 dl olajat és azegyikhez 2 ek kakaót, és a felfuttatott élesztőket. Bedagasztjuk őket és 3-3 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztákat és egy világosat és egy kakaósat összetekerünk szorosan. Olajozott tepsíbe fektetjük és hagyjuk kelni 1-1,5 órát. A tetejét megkenjük olajjal és meleg sütőben 30-35 percig sütjük.
Ha kivettük kevés rámával megkenjük a tetejét ettől puha lesz.
A szobahőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojássárgáját, a tejet, ecetet, 85 dkg li...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és...
Elkészítési idő:ozzávalók: 220 ml (220 g) langyos tej 2 teáskanál cukor 80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő) 1 kg liszt 3 teáskan...
Elkészítési idő: