Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8-10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagy fej hagyma,
2 kis gerezd fokhagyma,
olaj, esetleg kevés füstölt szalonna,
1/2 kg darált hús,
1/2 kg rizs,
só, bors, pirospaprika,
paradicsompüré,
2 zöldpaprika ha van nyáron,
füstölt sonkadarab, szalonnabőr,
1 közepes fej káposzta,

Elkészítés:


A fejes káposzta szárát, torzsáját ék alakban kivágjuk. Közben vizet forralunk egy lábasban, s beletesszük a káposztát, megabáljuk. (amikor kezdenek leválni a levelek, kiszedjük egy tálba. Ha esetleg nem jól sikerült eltávolítani a szárat, akkor nem fog leválni, akkor egy villával válasszuk le őket) A hagymákat apróra vágjuk, az egyik zöldpaprikát is. Ezeket olajon és a kisütött füstölt szalonna zsírján megdinszteljük. Egy tálba tesszük a darált húst és a rizst, hozzáadjuk ezt a hagymás anyagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és teszünk rá piros paprikát. Ezeket alaposan összekeverjük, megkóstoljuk elég fűszeres-e, ha nem még fűszerezzük. (A nyers tölteléket nem kell megenni, csak a fűszerezés miatt kell megízlelni.)
Közben kihűlt az abált káposzta, akkor a vastag gerezdeket vágjuk le róla. Egy levelet úgy osztunk el, hogy kb kis tenyérnyiek legyenek és beletöltjük a tölteléket.
Egy fazék aljára a maradék káposzta leveleket csíkokra vágjuk, teszünk rá sonkát vagy szalonnabőrt, s erre rakjuk a töltelékeket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha beleraktuk a töltelékeket a fazékba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje + 2-3 ujjnyira legyen, sózzuk, rávagdossuk a másik paprikát. Lassú tűzön főzzük, ha már majdnem kész, ráöntjük a paradicsompürét és 2-3 percig még főzzük azzal is.
Készíthetünk külön paradicsomszószt, ha úgy szeretjük.

Töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Paradicsomos-mozzarellás sertésszűz
Paradicsomos-mozzarellás sertésszűz

A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sertésborda Óvári módra
Sertésborda Óvári módra

Karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst mivel még sülni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk