1 kis doboz (5 dkg) paradicsompüré
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tej vagy tejszín
1 csokor friss zellerzöld
2 marhahúsleves-kocka
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
1 mk. törött fekete bors
A lisztet egy evőkanál olajon sárgára pirítom, majd ráteszem a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzom és gyorsan elkeverem, majd ráöntök 3 dl hideg vizet. Folytonosan kevergetve felforralom, és sűrűre főzöm. Ezután a megmaradt olajon megpirítom a paradicsompürét, ráöntök 4 dl hideg vizet, és ugyancsak felforralom. Ha már forr, beleöntöm a hagymás rántást, beleteszem a húsleveskockákat, valamint a megmosott, apróra vágott zellerzöldet. Végül a tejföllel vagy a tejjel felöntöm, 1-2 percig még forralom, és a cukorral, sóval és törött borssal ízesítem. Ha van friss paradicsomom, akkor levesbetét gyanánt apró kockákra vágva teszem a levesbe, ha az már megfőtt, egyébként vajas galuskát vagy rizst főzök bele.
A megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Ezt követően fűszerezzük a hagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval. Las...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű