menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas víz
csipet só
3/4 dl olaj ( bele a tésztába )
kevés olaj a sütéshez szükség esetén

Elkészítés:


A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A nedves hozzávalókat apránként adagoljuk, hogy ne legyen csomós a tészta.
Állni hagyjuk kb. félóráig. Utána sütjük és töltjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Rizspuding eper öntettel
Rizspuding eper öntettel

1. A tejet és a vizet feltesszük forrni, a vaníliás cukor és a só társaságában. Ha már forró, beleöntjük a rizst és kevergetve puhára főzzük és a végén belekeverjük a vajat, hogy m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zabkeksz
Zabkeksz

A vajat, mézet és a tejet összemelegítem. Hozzákeverem a szárazanyagokhoz. 180 fokon 7-8 perc. Akkor jó, ha a közepe még lágy, a széle meg barnul. Csak hűlés után szabad levenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés-Babapiskóta szelet
Gesztenyés-Babapiskóta szelet

A tészta hozzávalóit gesztenye massza+darált keksz +porcukor+1 cs vanília cukor+tejjel jól összedolgozzuk.A krémes port a tejel jól kikavarjuk.A gesztenye masszánkat tepsibe nyomk...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sára
Almapalacsinta - vegán változat
Almapalacsinta - vegán változat

panyagokat - a lisztet, a sütőport, a fehéjat és a cukrot - összekeverjük, majd egy másik tálban a nedveseket - a tejet, az almaecetet, az almapürét és a vaníliát - úgyszintén, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk